bambi

Vikten av att veta var man kommer ifrån
När vi pratar om Leahs lockiga hår så nämner vi ofta att hon har fått det från sin farfar. Vi pratar om likheter mellan barnen och andra släktingar. Och när vi pratar om sånt där som var barnen har fått olika saker ifrån så kan jag känna en viss saknad av att inte veta hur min mor- och farföräldrar var. Vad har jag fått från dom? Ibland känns det som om det är en pusselbit som saknas när jag inte vet såna saker.
 
Min mormor träffade jag aldrig. Jag har alltid trott att hon dog när min mamma var liten, men så fick jag veta att så var inte fallet. Men hon skilde sig från min morfar när min mamma var liten och hade ingen kontakt med henne sen, så det var väl nästan som om hon dog. Men det gnager i mig att jag inte vet något om henne. Jag vet inte ens hur hon såg ut.
 
Därför är jag så glad att barnen har så fin kontakt och älskar sin farmor och farfar. Och även om jag inte har så bra kontakt med min mamma så vill jag att dom ska få träffa henne då och då. För jag vill verkligen ge barnen det jag inte fick - en känsla av en familj.
 
Dom med lockigt hår - Leah och farfar
#1 - K

Hej! Hittade din blogg för ett par månader sedan och är numera en trogen läsare. :) Tänkte passa på att vara lite lat och fråga en sak (du har säkert skrivit om det tidigare, men men..), hoppas det är ok. Jag fick upp ögonen för Egypten tack vare din blogg, och nu tänkte jag höra ungefär hur varmt i vattnet det var? Ni reste väl i april..? Jag funderar på att överraska maken nästa vår, vi firar tio år och sådär.. Var poolerna uppvärmda? Är så himla sugen på att boka en resa i mar/april nästa år. Sorry svamlig och lååång kommentar!! Tack för en bra blogg!!

Svar: Tack för din fina kommentar :) Hoppas att ni också kommer att gilla Egypten. I detta inlägg så hittar du vilka temperaturer vi hade: http://bambi.alltforforaldrar.se/2013/april/ar-varen-pa-vag-i-sverige.html
bambi

#2 - Tjejmorsan

Vilket fint inlägg <3

Jag önskar också att mina barn kunde få ha kontakt med alla sina släktingar. Tyvärr så är det inte så :(

Kram och tack för det här inlägget

#3 - Jo

Jag tänker och kommer göra precis som du: prata om familj/släktingar, var man fått saker ifrån:både gällande utseende och beteende osv. Tänker att det skapar en känsla av sammanhang och samhörighet...

#4 - På Selmas gata-inredning, DIY

Jag är adopterad så för mig fattas det många pusselbitar. Visst har jag en hel släkt som jag tycker mycket om, men just det där "biologiska", det finns inte. På alla läkarbesök genom åren då de frågar om det och det finns i släkten så har jag fått svara att jag inte vet. Det finns en sorg i det, något som jag känt starkare sedan jag själv blev mamma. För min släkt börjar på något vis med mig. Sonens pappa har däremot hela släktled att "dela med sig" av.