bambi

Favorit i repris: Pestomos med olivbiffar
Nu när vardagen börjar rulla på igen så orkar jag inte tänka ut några nya recept så nu blir det mest våra gamla favroiter. Som denna, som är helt klart en STOR favorit och som vi äter ofta! Såååå god!
 
Man kanske inte tänker på att man kan använda pesto till annat än bara pasta. Det blir faktiskt riktigt gott i potatismos också (speciellt om man använder hemmagjord pesto)! Sen är det viktigt att använda kalamata oliver! Blir sån otroligt smakskillnad!




Pestomos
1 kg potatis
2-2½ dl mjölk
1 msk smör
salt & peppar
3/4 dl pesto

Olivbiffar
400-500 gr köttfärs
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
smör
1 liten burk oliver
1 dl grädde

1. Skala och skiva potatis. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen.
2. Värm mjölken och smör, rör ner lite i taget med potatisen. Vänd i pesto (jag använde röd pesto, men vanlig pesto funkar också förstås!), smaka av med salt och peppar.
3. Hacka oliver (helst kalamata oliver!) Blanda färsen med vitlök, salt, peppar, oliver och grädde. Forma till ovala biffar och stek i en stekpanna ca 3 min. på varje sida.

#1 - dianasdrömmar

Mums vad gott kram Diana

#2 - Annika - drömmen om 11 barn

Det här med pestomos lät riktigt gott, och något jag ska testa omgående. imorgon kanske :)
Men... oliver i biffarna... ja JAG skulle kunna tänka mig att prova. Men gubben skulle strypa mig, haha :D

#3 - Annika - drömmen om 11 barn

Det här med pestomos lät riktigt gott, och något jag ska testa omgående. imorgon kanske :)
Men... oliver i biffarna... ja JAG skulle kunna tänka mig att prova. Men gubben skulle strypa mig, haha :D