bambi

Saker som gör att vardagen flyter på lite lättare
Välkommen vardag! Efter två långa arbetsdagar så känns det som en knock-out efter en slapp skön sommar. Men bara för en stund sen så fick vi hem en matleverans från MatHem. Vi har kört med leveranser från dom i ett år nu och jag älskar dom! Dom ahr så himla bra service och helt okej priser och framförallt så sparar man så mycket TID! 
 
Men igår så satt jag och planerade veckans middagar och då är det så smidigt att bara knappa in vad man behöver köpa hem direkt. Sen så sparar man väldigt mycket tid (och pengar) på att veckoplanera middagarna. Det känns som ett måste för oss i vardagen!
 
Så här ser min veckoplanering av maten:
 
 
 
 
 
P.S. Jag är inte sponsrad av MatHem... just sayin'!
#1 - Hondjur

Får man fråga om dina barn äter alla de här rätterna?
Hur är dom med mat generellt? Äter dom väldigt varierat?

(själv håller jag på att gå under av matkaoset här ..HUR får man dom att öääääta?)

Svar: Ja, mer eller mindre så äter dom alla. Kanske petar bort nånting men vi har alltid gett dom samma mat som oss och dom får inget annat än det. Vi försöker äta varierat, men jag tycker inte om fisk och skaldjur så det blir inte så mycket sånt (tyvärr!!).
bambi

#2 - Mamma till Eddie & Wilton

Å vad smart önskar sånt fanns här som ensamstående vore det perfekta och bara kunna klicka hem dom varor man behöver och slippa gå i mat affärer !!

#3 - Hondjur

Åh, vad bra!! Min gjorde det .. tills hon var typ 3 .. vet inte vad som skedde. Nu är det typ inget alls. Men det är bara att fortsätta kämpa! :)
Tack för ditt svar, snälla! :)

#4 - tessa i höghuset

Det ser gott ut, men det slår mig att du gör verkligen ordentliga "rätter", efter recept. Aldrig typ pasta och stekt korv med random grönsaker? Jag gör nästan aldrig rätter, och aldrig efter recept. Det blir bara inte, jag vet inte riktigt varför. Jag vill inte bestämma i förväg vad jag ska handla, utan jag står där på kvällen framför kylskåpet och improviserar. Och då blir det enklare mat, oftast. Men funkar någorlunda för mig i alla fall. Skrev ett inlägg häromveckan om min alternativa teknik (varning för tramsigt skryt dock, brukar vara lite mer ödmjuk ;-))

http://femitio.blogspot.se/2013/08/hurra-vad-jag-ar-bra.html

#5 - Hanna E

Jag förstår precis hur du känner, vi fick vår leverans igår. Det är så skönt att slippa åka och handla efter en intensiv dag. Visserligen har jag fortfarande semester, men maken jobbar och jag åker inte och handlar själv med två barn, speciellt inte när de inte vill sitta i vagnen längre.
Jag spenderade istället eftermiddagen på Junibacken och hade två glada barn med mig hem.

Vi har länge planerat maten i förväg även innan vi fick barnen. Då var det mest för att inte slänga mat för att vi inte använde det innan det blev dåligt. Vi sparade massor med pengar på det och det känns bättre att göra så miljömässigt.
Nu när vi har barnen så sparar även middagsplaneringen tid, vi kan börja laga mat direkt när vi kommer hem för allting finns hemma och vi vet vad som ska lagas. Visst kan det kännas lite tråkigt och ospontant, men just nu är tid och logistik viktigare.

Vi har också gjort så att våra barn får samma mat som oss om det inte är så att vi ska äta något som vi vet att de absolut inte vill äta (tex räkor eller löjrom). Då gör vi något som är nästan lika och uppmuntrar dem att smaka. Vi serverar något som vi vet att de äter, oftast är det ris, potatis, pasta och grönsaker. Sen får de äta det de vill och hur mycket de vill. Vi försöker att inte tjata utan låter barnen äta som och vad de vill. Då blir det trevligare både för dem och oss.
Nu har vi privilegiet att ha barn som alltid har ätit bra och då är det lättare att ha den avslappnade attityden till barnens ätande som vi har. Vi vet att om de inte äter just den här gången så äter de nästa gång det är mat.