Första tandläkarbesöket

 
Igår hade Zack sitt första "riktiga" tandläkarbesök och det gick så bra. Han hoppade direkt upp i stolen och tyckte det var så roligt att stolen kunde åka upp och ner. Sen pratade vi lite om hur vi brukar borsta hans tänder och sen räknade dom hans tänder. Jag var lite nervös innan för hur det skulle gå och även om dom skulle säga något om tandborstningen (som ändå vi föräldrar ansvarar för) men allt såg så bra ut. Tror att det inte kommer gå lika bra när Leah ska till tandläkaren för hon hatar verkligen att borsta tänderna så där går det lite si så där med...
 
Han känns så stor nu, min lille plutt, som varit hos tandläkaren och allt.... Lite läskigt när den där känslan kommer över en "shit, va stor han har blviit!". 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Karoliina - med K och två i
2013-02-27 @ 09:26:35 Blogg: http://karrom.blogg.se

Skönt att det gick bra, annars kan det väl vara lite knepigt med att barnen inte vill öppna munnen :)
Men har han inte varit hos tandläkaren innan? Min Neo fyller tre sista mars och han har redan varit två gånger, alltså blivit kallad två gånger. Första gången var bara information om tandborstning och sötsaker men andra gången räknade dom tänder och så..
Men det kanske skiljer sig mellan var man bor? :)

Ha det så roligt i Barcelona! :)

Svar: Jo, han har varit på lite allmän information en gång förut men då satt han inte ens i tandläkarstolen. Så egentligen är detta väl andra besöket, men första gången som dom verkligen tittar på hans tänder :)
bambi

Anna
2013-02-27 @ 09:49:51

Hej! Jag är också rädd för att ta barnet till tandläkaren... Uähhh.
Förut så vägrade min dotter (2år ) att öppna munnen så vi fick forsera och tvinga henne. och det är ju inte så trevligt. Men nu har jag kommit på ett bättre sätt som ät lite roligt. Vi jagar tandtrollen. Och räknar till 10 troll (på varje tandrad) tillsammans. Vi spelar teater varje morgon & kväll, men det är för oss ett bättre sätt och kanske det kan hjälpa någon annan med.

Ha så kul i barcelona.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet