bambi

Brownie med fudgeglasyr och flingsalt
Jag älskar såna där chokladkakor med havssalt inuti. Jag kan äta upp en hel sån på en kväll! Så varför inte baka en brownie-version av dom där goda chokladkakorna? Denna brownie känns väldigt "vuxen" då den innehåller väldigt mycket mörkchoklad och är inte lika söt som andra bakverk som jag brukar baka. Men den har en jättegod fudgeglasyr ovanpå och sen så kommer det där goda salta med flingsaltet högst upp! Älskar kombinationen choklad och salt!
 
 
225 g smör, rumstempererat
4 dl socker
3/4 dl ljus sirap
2 dl kakao
4 ägg
2 dl vetemjöl
en nypa salt
 
Fudgeglasyr
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
75 g smör, rumstempererat
 
Flingsalt
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader. 
2. Vispa ihop smör och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda i kakao och sirap. Ha sedan i ett ägg åt gången och blanda ner.
4. Vänd sedan ner mjölet och salt tills allt är blandat.
5. Klä en ugnsform (ca 30 x 15 cm) med bakplåtspapper och ha ut smeten och jämna till det lite. Grädda i ugnen i 35 minuter. Den ska inte vara fast när du tar ut den, den stelnar senare.
6. Medan kakan svalnar så kan du göra glasyren. Ha i allt förutom smöret i en kastrull (hacka gärna chokladen något). Låt allt koka ihop och koka i ca 5 minuter. Rör runt då och då så att det inte bränns fast i botten.
7. När glasyren har kokat i 5 minuter så tar du bort kastrullen från värmen och har i smöret. Rör runt tills allt är blandat och ha sedan på glasyren på kakan. Låt svalna i kylen. Innan servering så strör du på flingsaltet ovanpå browniesarna! Njut!
 
#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Den SKALL jag testa slurp :P

#2 - Johanna

Åhhh den är så god!!! Gjorde den för ett tag sen, underbar! Jag har även fått ge den till många kompisar som tycker att det är den godaste brownien :-)

#3 - Malin

Herre jösses vad gott det ser ut! Måste provas. Gaaaaah!

#4 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Åååh så gott det ser ut. Ska baka till helgen då lillsessan fyller 6 år. Men själv ska jag inte ens smaka. Så får stå ut med doften :)

#5 - Petra

Låter hur smaskig som helst!
Bra att du skriver att den inte e så söt, har testat många av dina recept o dom har varit väldigt söta. Är det för det är amerikanska recept? Är jag fördomsfull för att jag tror allt är sötare over there? ;)

Svar: Haha, ja, dom har nog lite mer socker i sina bakverk i USA och ändå brukar jag försöka avrunda neråt på sockret när jag "översätter" receptet till svenska mått!
bambi

#6 - Hanna

Här hällde vi precis upp en kopp kaffe. Kämpar och kämpar för att inte falla dit på något i skafferiet. Lyckas ta mig till soffan utan sötsaker och slår upp din blogg. Nu blev man ju inte direkt mindre sugen :)
Sådana måste jag bara göra, fast inte nu!

#7 - Fia

Du det där receptet det snor jag! Ååå så gott det ser ut!!!

#8 - Millan - två små och mamma mu

Nom nom =)

#9 - Mamma i Stan

Jösses så gott, jag tror jag dör. Men jag får hålla mig lite, skulle vara härligt att slippa köpa bikinibralla från plusavdelningen i år.

#10 - Sandra

Tror du man kan byta ut mjölet mot något glutenfritt alternativ?

Svar: Jag vet faktiskt inte! Men det är inte så mycket mjöl i denna så det borde vara rätt så lätt att byta ut det lilla mjöl som är i den.
bambi

#11 - Kristin @ The Chocolate Box

Lovely! Älskar också kombon choklad och salt :D

#12 - elin

I fugdesmeten så står det bara sirap. Är det ljus sirap då också?

Svar: Ja, ljus sirap :)
bambi

#13 - Fia

Har du testat att frysa som?

Svar: Nej, det har jag inte testat!
bambi

#14 - Fia

Men dom borde väl bli lika goda om dom varit frysta? Tänkte baka och ligga steget förre inför tjejernas kalas =)

#15 - Emlisch

Å så gott..testar att göra dessa nu :) vad använder du för form som är 30x15 undrar jag? Kan inte du visa oss en bild på den di har och berätta vart du köpt den? Själv fick jag ta en ugnsform i porslin som jag hade men den är lite ojämn så får nog köpa en till sånt sen :)

#16 - Linda w L2K

Dessa står på kvällens baklista! Lät riktigt smarrigt! :)