bambi

Hemmagjorda kringlor - Soft pretzels!
För ett par dagar sen så kom jag över ett recept på kringlor och jag blev genast sååå sugen på kringlor så jag bakade dom på direkten! Dom påminner verkligen om såna där soft pretzels som man kan köpa i USA. Väldigt enkla att göra (med få ingredienser) och sååååå goda! Hela familjen gillade dessa och jag kommer definitivt göra  kringlor igen, men nästa gång ska jag försöka att inte göra dom så "knubbiga".
 
 
1 paket torrjäst
3 ½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk socker
ca 10 dl vetemjöl
1 ägg
Flingsalt
 
1. Sätt på ugnen på 220 grader.
2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och socker och rör om tills allt har lösts upp.
3. Ha till slut i vetemjölet lite åt gången tills degen inte är klibbig längre.
4. Ha upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 5 delar. Rulla varje del till en ca 50-60 cm lång rulle som du sen formar till en kringla.
5. Pensla sen kringlorna med lite uppvispad ägg och strö över flingsalt.
6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något men ät gärna kringlorna när dom fortfarande är lite varma.
#1 - a-k

Blir det bara 5 kringlor?

Svar: Ja, fem stora kringlor!
bambi

#2 - marie

Hej
De här måste jag baka men ska de inte jäsa?

Svar: Nej, dom hinner jäsa lite under tiden. Det räcker så!! :)
bambi

#3 - Mika

Åh, när jag bodde i USA var cinnamon-sugar pretzels (helst från Auntie Anne's :)) min absolut största last! Borde ju gå att göra av det här receptet..men i stället för att salta så doppar man kringlorna i en socker- och kanelblandning? Måste testa genast!!