bambi

Sjukskriven i ytterligare tre månader
I fredags så träffade jag en sjukgymnast för första gången. Hon var övertygad om att motion skulle hjälpa mig mot dom besvär jag har (nedstämdhet, trötthet, koncentrationssvårigheter, oro och stress). Hon tyckte att jag skulle köra igång träningen med att träna två gånger i veckan på gymmet där i 8 veckor. Hon skulle lägga upp ett träningsschema för mig.
 
Eftersom jag inte har så stor motivation att börja träna så hoppas jag att det hjälper att hon är med mig första gångerna och sen att jag har ett schema att följa.
 
Jag träffade även min terapeut och läkare i fredags som sjukskrev mig ytterligare tre månader och höjde min medicindos (anti-depressiva) med 50% eftersom jag har ätit den lägsta dosen. Höjningen ska förhoppningsvis få bort min oro.
 
 
Sedan tog jag tag i saken och gick förbi och köpte lite Omega-3 och vitaminer. Jag var ute efter D-vitamin men det var tydligen slut, till och med hos leverantören. Så det fick bli Vital Höst&Vinter som har en hög dos D-vitamin men också lite annat. 
 
Så, nu med allt - motion, höjning av medicinen och vitaminer - så hoppas jag verkligen att jag mår bättre! Känns bra att ta tag i sitt mående och försöka blicka framåt. Jag ska förstås fortsätta och gå på samtal hos terapeuten också.
 
 
P.S. Det går att rösta en gång om dygnet på mig i Expedias tävling så gå gärna in där och rösta igen (ni behöver inte fylla i alla era uppgifter igen, det räcker med att trycka på "rösta"). Tack!!!  :)
#1 - jenny - mammaliv i nashville

Åh jag hoppas verkligen att du får börja må lite bättre snart! <3

Och jag är inne & röstar varje dag! :) Det ser ljust ut än så länge! Hoppas ni får åka till Barca!

#2 - Amelie

Ja, hoppas du mår bättre snart! Vill också passa på att säga att jag ofta provar dina olika recept och de är jättebra och sååå goda. Tack!

#3 - Pethra

Håller tummarna för att det hjälper och att du mår bättre snart!

#4 - Eli

Tack för en jättebra varierad och innehållsrik blogg.
Tycker att du är stark som berättar om hur du mår här på bloggen.Hoppas att du snart känner dig bättre men att du verkligen ger dig själv tid och inte känner stress eller dåligt samvete för att du är sjukskriven.
Kram Eli

Svar: Jo, jag har tyvärr väldigt dåligt samvete för att jag är sjukskriven. Speciellt gentemot eleverna. Så det tar verkligen emot att vara sjukskriven!
bambi

#5 - Anna, Gbg

Motion är som balsam för själen för min del! Jag blir av med mycket "skräp" när jag tränar; spänningar, trötthet, dåliga tankar och framför allt fylls kroppen med endorfiner och man blir stolt och glad efter träningen. Hoppas det hjälper även dig att må bättre!

#6 - Annika K

Röstat :)

Och röstar igen :)

Svar: Åååh, tusent tack!!! :)
bambi

#7 - Annika K

Hoppas du kommer att må bättre snart.

Kraaaam

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

Hoppas det hjälper med motion, om inte annat så har du ju annat att tänka på de stunderna i varje fall. Höjningen borde göra sitt också. Kram!

#9 - Erica

Modigt att skriva om hur du mår på din blogg. Hoppas du får hjälp av lite motion. Lycka till!

#10 - Tess

Undrar hur sjukgymnasten resonerar kring att dessa symptom ska minska med ett schema på ett gym...? Träning i sig är jättebra och kan faktiskt få en att bli gladare, men då ska det vara anpassad träning som man har roligt med. Men nu går jag mycket efter mig själv, jag nästan avskyr gym och tränar mycket hellre på annat vis. Jag vet att det finns de som tycker gym är jättebra. Hoppas du mår bättre snart och hittar din väg!

Svar: Jag gillar inte heller att gymma egentligen men sjukgymnasten menar att det är ju enda sättet för henne att "vara med" mig och att det brukar vara en bra inkörsport att börja träna regelbundet. Så vi får se!
bambi

#11 - Lina

Hoppas du blir och må bättre snart :) Jag lovar träning gör en mkt gladare, jag märker alltid efter en sväng på gymmet eller en promenad så orkar man mkt mer hemma och blir mkt gladare :) Orkar du inte gå till gymmet så försök gå en promenad minst varannan dag, det räcker ju med 30-40 min, lite frisk luft och rensa ankarna brukar göra susen, synd att vi missar varandra på onsd, hade det inte varit för att jag skulle jobba hela kvällen och natten så hade jag kunnat gått senare,men hoppas vi ses snart ändå :) Massa kramar

#12 - Lina

Hoppas du blir och må bättre snart :) Jag lovar träning gör en mkt gladare, jag märker alltid efter en sväng på gymmet eller en promenad så orkar man mkt mer hemma och blir mkt gladare :) Orkar du inte gå till gymmet så försök gå en promenad minst varannan dag, det räcker ju med 30-40 min, lite frisk luft och rensa ankarna brukar göra susen, synd att vi missar varandra på onsd, hade det inte varit för att jag skulle jobba hela kvällen och natten så hade jag kunnat gått senare,men hoppas vi ses snart ändå :) Massa kramar

#13 - Lina

Har såklart röstat igen :) Kram

Svar: Tusen tack vännen!! KRAM
bambi

#14 - Maria

Hoppas också du mår bättre snart! Jag tycker du är stark som "tar itu" med det. Försök tänka på dig själv, även om jag förstår att det är lättare sagt än gjort :-)

#15 - Anonym

Bara en tanke, du skriver om att dåligt samvete plågar dig då du är sjukskriven, förvärrar inte då sjukskrivningen ditt mående? Har din terapeut inte exempelvis föreslagit att du återgår i aktiv tjänst men fortsätter terapin och träningen? Hur skulle du känna inför det? Du behöver absolut inte svara för jag inser att det är oerhört personligt. Krya på dig.

#16 - hanan

Hoppas du mår bättre snart. Tycker jag med, modigt och berätta hur du mår i bloggen. Jätte bra tips på naturliga kurer om hur du tar hand om din kropp. Tack för det!

#17 - dianasdrömmar

Hoppas verkligen att du kommer att börja må bättre vännen.Går in och röstar igen då :) stor kram Diana

#18 - Gunilla

Hej !
Hoppas att du snart känner dig bättre, och att höjningen av dosen kan hjälpa dig.
Ang D vitamin, så köper du dom billigast och lättast på apoteket.
Dom finns i små flaskor( liknande dom som barn får med AD droppar ) kostar runt 50 kr.
Jag tar 10 droppar varje dag från september till juni,enl rek från specialist av trötthet.
Lika bra men mycket billigare än naturläkemedel.
Krya på dig.

Svar: Tack för tipset!! :)
bambi

#19 - emelie med Hugo&Vilma

Jag hoppas verkligen att du blir bättre snart! Vill ändåsäga att jag läser din blogg dagligen... Du ger MIG positiv energi och jag hoppas den kommer tillbaka till dig.

Hälsningar,
Emelie

Svar: Åh, vilken underbar kommentar!! Tack!! :)
bambi