bambi

Beer Can Chicken - senaste grilltrenden
 
Igår var jag och Linda på ett event som Kronfågel och Spot and Tell höll i. Dom grillade kyckling åt oss på Gondolens takterass. Vilken underbar utsikt det var! 
 
 
Först så bjöds vi på pulled chicken burgare, himmelskt gott!
 
 
Men sen var det dags för kvällens huvudattraktion - Beer Can Chicken. Det är tydligen den senaste trenden och det handlar om att grilla en hel kyckling på en ölburk. Har ni hört talas om det förut? Det hade aldrig jag!
 
Man börjar med att hälla ut hälften av innehållet i ölburken, sen kan man fylla ölburken med sina favoritkryddor, chili, koriander, lime, torra kryddor, etc. 
 
 
Sen trär man på kycklingen ovanpå ölburken (man kryddar förstås även kycklingen utanpå), sen så ställer man den på grillen (som på bilden nedanför) och då kommer ölen och kryddorna förångas och koka kycklingen inifrån. Detta gör kycklingen mer smakrik och saftig.
 
 
 
Vi åt även massa god tillbehör till. Man lägger oftast mest krut på huvudingrediensen och tänker inte på hur stor skillnad det kan bli med en fräsch sallad med lite speciella tillbehör.
 
 
En härlig kycklingbuffé var uppdukad.
 
 
 
 
Sen bjöds vi även på en himmelsk god efterrät. 
 
 
 
Goodiebags fick vi med oss hem också!  :)
 
#1 - Världens bästa Maria

Beer can chicken har jag faktiskt hört talas om och velat prova men det där receptet på pulled chicken hade jag inte tackat nej till! :-)

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Jag blev bjuden men det är ju lite långt från Göteborg. Fick dock en kupong att testa hemma så det skall jag göra :-)

#3 - Pudding

Min första tanke var... Fruktansvärt orättvist!!! - att inte jag också var bjuden ;) För dina bilder ser verkligen frestande ut! Har du kanske något recept på dem goda salladerna, som fanns på en av bilderna?

#4 - Pudding

..och dina nya header är jättefin!

#5 - ♥ Sojka ♥

Vad fint du fått i bloggen! :) Gillar förändringen!
Kram

#6 - Annika

Beer can-chicken finns med som recept i "Morberg grillar" från 2010 och sedan dess har vi gjort det några gånger varje grillsäsong, så speciellt nytt vet jag inte om jag skulle säga ;-) Men otroligt gott, och folk kanske har fått upp ögonen för det nu! Maken gjorde det senast i onsdags faktiskt :-)

#7 - Barbafjant

Min brorsa (som är kock) hade dille på att göra "burkkyckling" ett tag. Vår syrra ville dock inte att hennes barn skulle äta det, iom alkoholen, (vilket man väl kan säga vad man vill om...) så han började göra coca cola-kyckling istället! Jättegott! Det är fortfarande de barnens favoritmat när de träffar sin morbror, och nu är de 14 och 16! :-)

#8 - Beatrice, en tvåbarnsmamma

Va coolt att grilla kycklingen så där!