bambi

Det är bra att ha en liten skattgömma här hemma
 
God morgon alla fina bloggläsare! Här kommer ett hett tips på en rolig sommarlovsaktivitet! När jag går och handlar så brukar jag hålla utkik efter såna där choklad-guldpengar. Oftast så har matbutiker dom i nåt litet hörn och dom brukar bara kosta 10 kr/st. Zack och Leah tycker att det är såååå spännande med choklad-guldpengar och det är perfekt för en skattjakt!
 
Zack hade en skattjakt på sitt 4-års kalas och han kommer fortfarande igång den roliga skattjakten, trots att det snart är ett år sen. Så han har sagt att han vill ha en skattjakt igen och jag har planerat att i sommar så ska jag rita en karta över lekparken som vi brukar gå till eller vår innergård och gömma "skatten" där krysset på kartan finns så får barnen gå på skattjakt. Såpbubblor tycker jag också är en sån där suverän grej att alltid ha hemma och dom brukar också bara kosta 10 kr/st. Passar bra i en skattkista också  :)
#1 - Emma

Ja, såpbubblor är ju himla populärt. Till midsommarafton gjorde jag en tipspromenad för barnen som alla är tre år. En förälder fick förstås följa med runt och läsa frågorna. Barnen gjorde ett jättebra jobb, och jag hade köpt såpbubblor som "vinst" till allihop.

Men jag kände mig lite lurad när jag köpte såpbubblorna på Åhlens. Det satt ingen prislapp uppe på bubblorna, men de brukar ju kosta runt en tia så jag tog fem stycken iaf. Sen när jag kollade kvittot så såg jag att de kostade 20 kr. Det tycker jag var dyrt!

Svar: Oj, ja, det var ju dubbelt så dyrt :/
bambi

#2 - Carola Paro

Vi gjorde en fotoskattjakt när vår Sydney fyllde fem år. Jag fotade några olika grejer ute på gården, till exempel en rutschkana, då skulle de leta rätt på den rätta rutschkanan. Där fanns nästa foto. Sedan var det ett foto på några siffror, då skulle de hitta de siffrorna (det var en av trappuppgångarna). Sista fotot var på en person, en av grannarna som var med på kalaset, då fick barnen leta rätt på honom och han hade skatten. Tror vi använde oss av 6-7 olika foton. Det funkar jättebra när barnen inte kan läsa.
I år, när hon fyllde sju år, hade vi gåtor och rebusar och lite matematik för att knäcka koden till ett lås.

Svar: Vilken rolig idé! Tack för tipset! :)
bambi

#3 - Hanna

Vilken fantastisk mamma du är!
Jag har läst din blogg i flera år och när jag får egna barn kommer jag ta till mig mycket tips, idéer och uppfostran som jag läst hos dig! Fantastiskt!

Svar: Men tusen tack! Vilken fin kommentar :)
bambi