bambi

Inside-out carrot cake muffins (ut-och-in morotsmuffins)
Igår kväll hade vi ännu en spelkväll med makens kusin och hennes kille och son. Det är suveränt att dom kan komma hit så att vi kan spela lite kort och prata lite medan barnen sover i sitt rum. 
 
Jag försöker förstås baka något varje gång dom kommer hit och jag vet att makens kusin älskar morotskaka så jag gjorde en ny version av morotskakan. Det blev en ut-och-in morotsmuffin, för vem har sagt att frostingen måste vara på toppen? Varför inte ha den inuti istället?  :)
 
 
5 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 ½ tsk kanel
½ tsk ingefära
en nypa salt
2 ägg
1 3/4 dl vatten
3/4 dl rapsolja
2 ½ dl riven morot
 
1 pkt philadelphiaost
½ dl florsocker
en nypa vaniljessens
farinsocker (att strö på)
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Börja med att blanda ihop vetemjöl, strösocker, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt i en skål.
3. Vispa ihop ägg, vatten och olja i en annan skål. Häll sedan i äggblandningen i dom torra ingredienserna och rör om (vispa ej) tills allt är blandat.
4. Blanda till sist i rivna morötter.
5. Ha i philadelphiaost i en skål och värm i micro i ca 30 sekunder tills den har mjuknat. Blanda i florsocker och vaniljessens.
6. Ha i en liten klick morotskaka-smet i 12 muffinsformar, så att det täcker botten men inte så mycket mer.
7. Klicka sedan i en klick av philadelphiaostblandningen i mitten av smeten:
 
 
8. Ha sedan på lite mer av morotskaka-smeten ovanpå. Till sist strö på lite farinsocker innan du stoppar in dom i ugnen i ca 20 minuter.
 
 
Mumsig philadelphiaost-fyllning i mitten!