Något som känns väldigt amerikanskt är macaroni and cheese, eller mac 'n cheese som dom säger. Det är verkligen vardagsmat för dom och det finns många olika sorter där man bara blandar med vatten och kokar upp så är det klart.
Men jag fick hem Kungsörnens nya spiralmakaroner (som är som mindre spiralpasta) och då följde detta recept med. Det blev riktigt riktigt gott faktiskt. Smakar precis som äkta mac n' cheese. Vi åt det tillsammans med lite chorizokorv men i USA brukar dom äta bara macaroni and cheese.
200 g eller 5 dl spiralmakaroner
3 msk smör
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk senapspulver (eller 1 tsk dijonsenap)
1 nypa paprikapulver
1 nypa svartpeppar
6 dl mjölk
7 dl riven ost
2 msk riven parmesanost
1 skiva vitt bröd
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Koka makaronerna enligt paketets anvisningar. Skölj med kallt vatten.
2. Smält smöret på svag värme, vispa ner mjöl och kryddorna och låt fräsa under konstant omrörning. Vispa ner mjölken.
3. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Puttra under omrörning tills såsen har tjocknat.
4. Blanda såsen med pastan och ha i en ugnssäker form.
5. Smula brödet och blanda med parmesanosten. Strö över pastan.
6. Gratinera i ugnen i 15-20 min.