bambi

Strejk
För er som inte bor i Stockholm, Södertälje eller Umeå och inte har hört något om det så är det strejk här så det går inga bussar och imorgon kommer det inte heller gå några pendeltåg eller röda linjen på tunnelbanan (och gissa vart vi bor, vid röda linjen... jomenvisst!). Stockholm blir lite lamslaget när sånt här händer. Många, precis som vi, har ingen egen bil utan förlitar sig på SLs kommunikationer (som brukar fungera utmärkt, så vi behöver verkligen ingen bil annars uitan hyr bil om vi ska utanför Stockholm). 
 
Men nu vet inte maken hur han ska ta sig till jobbet imorgon, han har egentligen förhandling imorgon också... så det krånglar till det rejält. Det är dessutom på morgonen, då det är som värst trafik så att ta en taxi kanske inte hjälper... om han inte sätter sig i den kl. 5 på morgonen  ;)
 
Men jag tycker inte att dom gör något fel i att strejka. Om man är missnöjd med sina arbetsvillkor så ska man säga till och om ingen lyssnar så får man ta till såna här saker. Man ska inte bara hålla tyst och ta emot skit. Jag förstår att det inte alltid är så lätt att vara busschafför när man måste handskas med jobbiga resenärer som klagar om man är 2 minuter sen och att man inte kan gå på toaletten eller ta en fika när man vill. Det måste vara tuff! Så, hejja dom! 
 
P.S. Vi har ändå tur som har gångavstånd till allt nödvändigt, så vi klarar oss väldigt bra ändå. :)
#1 - Fröken M

Det ställer ju onekligen till det en hel del, men jag förstår dom stackarna ( de anställda ) som tampas med problemen varje dag !
Jag hoppas hur som helst att det löser sig för din man i morgon så han kommer till jobbet - i tid !
Kram

#2 - Emelie med Hugo&Vilma

Avblåst!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16992600.ab

#3 - Katja

Kan tänka mig att det ställer till en del, vi är också beroende av kollektivtrafiken om vi ska ta oss någon längre sträcka men här i Örebro fungerar cykel för det mesta :).

Låter förresten som en riktigt smarrig midsommarmeny. Ser fram emot att se bilder på resultatet, du får allting att se så gott och inbjudande ut =)

Ha en fortsatt härlig kväll.