bambi

Vinn min perfekta lekdag i samarbete med Nickelodeons Ut och Lek dag!
 
Den 12 juni är det dags för Nickelodeons årliga initiativ Ut och lek. En dag där dom stänger ner sina sändningar och webbsida och uppmuntrar alla barn och föräldrar att gå ut och leka. Nickelodeons årliga Day of Play (på svenska Ut och lek) uppmuntrar barn över hela Europa att gå ut och leka. Ut och lek startade i USA 2003 och har sedan dess spridit sig över hela världen. Det viktiga med årets Ut och Lek är inte att göra spektakulära aktiviteter utan att ha roligt utomhus och vara aktiv med familj och vänner. Ett superbra intiativ tycker jag! 
 
Så i samarbete med Nickelodeon har jag fått sätta ihop min perfekta lekdag. Det är en dag som börjar med en utflykt till lekplatsen Bryggartäppan för härlig utomhuslek med balansövningar, gungor och klättring. Där äter vi också från den välfyllda picknick-korgen innan vi beger oss vidare till Gröna Lund. Hissnande karuseller med mycket fart. Vi avslutar en fullspäckad dag på min favoritrestaurang Barcelona med tapas för hela familjen. 
 
 
Nu har även ni möjligheten att vinna min perfekta lekdag! Där det ingår ett presentkortCoop på 600 kr för att handla till picknicken, entré och åkband till Gröna Lund och slutligen presentkort Barcelona (som ligger centralt vid Sergels Torg) på 1200 kr för en supergod middag. Så även om ni inte bor i Stockholm så kanske det skulle vara en trevlig mini-semester?
 
För att vara med och tävla om denna minnesvärda dag så vill jag att ni själva beskriver hur er perfekta utomhuslekdag ser ut. Tävlingen avslutas på Ut och Lek dagen, den 12 juni.
#1 - Emma

Min perfekta lekdag är en solig sommardag hemma i vår trädgård. Börjar med frukost, med jordgubbar, på altanen. Sen att vi är tillsammans hela familjen ute i trädgården och leker i sandlådan, i lekstugan, gungar, vattnar trädgårdslandet mm. Självklart tillbringar vi mycket tid i vår pool! På eftermiddagen tittar några kompisar förbi med fika, och deras barn leker med våra. En god grillmiddag på kvällen, och när barnen har gått och lagt sig tar maken och jag ett kvällsdopp i poolen.

#2 - Millan - två små och mamma mu

Vilket jäkla bra initiativ med Day of play! :D Heja! Jag kommer tillbaka till det här inlägget och tävlar :)

#3 - Malin

Den perfekta lekdagen är en lagom varm sommardag då vi först tar cykelkärran till den lilla 4-H gården i stan där barnen får mata kaninerna med maskrosbad och klappa kalvarna. Sen cyklar vi hem igen och fixar lunch som vi äter på gräsmattan ute för att sen låta barnen bestämma vilken av lekplatserna i närheten som de vill gå till. Eftermiddagen spenderar vi med att åka rutschkana, gunga och gräva oss igenom alla områdets lekplatser.

#4 - Jessica Sundberg

Min perfekta utomhusdag är att vi hela familjen tillsammans börjar med att laga till en lunch vi kommer äta under dagen. Samarbete är det som gäller - vi kommer överens och hjälps åt. Vi tar oss sedan till skogen där vi lär oss mer om naturen och djuren, leker och har skoj. Lunchen intas på en mossklädd sten. Leken fortsätter innan vi beger oss hemåt. Väl hemma besöker vi ett mysigt café där vi njuter av varm choklad eller kall dryck och våfflor. Drycken beror på väderleken. Middagen intas hemma i lugn och ro då vi alla är trötta och fyllda av dagens upplevelser.

#5 - C

Det har varit en perfekt utomhusdag är när sonen kastar av sig skitiga kläder på kvällen och lägger sig med ett stort leende - trots nåt litet skrubbsår på knät, kliande myggbett och nåt mindre brännässelmärke på vaden.

DET är verkligheten för oss. Underbar och alldeles fantastisk!

#6 - Jenny Hedman

När vi har en perfekt utomhuslekdag åker vi ut till underbara Hågelbyparken. Dit har vi med oss vår hund och en smarrig och välfylld picknick korg så vi kan äta lunch i gräset och kasta boll till hunden. Efter lunchen leker vi i lekparken, klappar djuren på gården och Elias åker (garanterat!) dom små elbilarna. Sen blir det ponnyridning och så passar så klart mamman på att rida en rutt också :) En mjukglass i solen hinns också med innan eftermiddagen är slut. Dagen avslutas med middag på verandan på Hågelbyhus restaurangen med utsikt över dagens alla härligheter. Den perfekta utomhuslekdagen helt enkelt!

#7 - Jennie Hansen Karlsson

En perfekt dag för oss är när vi faktiskt har en dag tillsammans ALLA. Händer inte så ofta då vi har 6 barn, äldsta snart 14år och minsta 3 månader. Då är det inte lätt att få alla nöjda;-)
men perfekt är det då alla är tillsammans. Vi kanske börjar dagen med en mysig frukost på altanen. När alla morgonbestyr är klara kan vi ta oss upp till stranden för några timmars bad. Äter medhavd matsäck, kanske spelar lite minigolf.
Går sen hem och fixar middag. Gärna grillar vi kycklingspett, mums!
Lite senare på kvällen när det blivit lite svalare är det mysigt att gå ner hela familjen och köpa varsin glass på kondis.
Enkelt men såå mysigt då det som sagt inte inträffar så ofta att alla är tillsammans samtidigt.

#8 - Maja

Vilken rolig tävling och och en väldigt bra vinst!
Vår bästa utelekdag startar med frukost på altanen i solen. Efter frukosten cyklar barnen (vi vuxna går med barnvagnen med minsta i) runt på gatan där vi bor och snart är det många barn ute (på vår gata bor massor av barn) och snart är det ett virrvarr av barn som cyklar, åker sparkcykel, springer, åker traktor eller bara springer runt och leker. Barnen springer mellan trädgårdarna, hoppar stutsmatta i en trädgård, badar i nästa grannes pool en stund, åker rutschkana i nästa trädgård, gungar lite hemma hos oss och gräver i sandlådan hos någon annan. Alla barn har tillträde till allas trädgårdar. Vi vuxna umgås både med varandra och barnen hela dagen och grillar gärna tillsammans till lunch.
Vi bor på världens bästa gata och både vi och barnen stormtrivs!

#9 - Michaela Lejonberg

Min perfekta lekdag skulle bestå av en tur till nån lekplats och vi skulle ha med oss picknick eller som sonen säger "knicknick". Vi skulle mysa och leka, kanske ha med ett kubbspel eller boccia och spela lite. Sen skulle vi försöka avsluta dagen med en god glass någonstans eller ett dopp i någon sjö!

Hoppas på tur nu! Vore så nice att vinna detta!!

#10 - dianasdrömmar

Åhh, vilket bra initiativ, här hemma är det alldeles för mycket tv och datorer .Vi skulle börja lekdagen med en frukost i Björklunds hage och sitta och titta på lammen, hästarna och hönsen, därefter lek förstås.Efter det tar vi med oss picknicklunchen till Rålis parken för lite skateboard och kickbike i ramperna, leker i parken där och intar lunch vid vattnet.Nyladdade med energi tar vi färjan till Djurgården och beger oss till antingen Grönan eller Skansen som blir ett perfekt avslut på lekdagen kram Diana

#11 - Caroline

Åhhh snälla, hoppas min familj vinner!!! :) vi sparar och sparar till handpenning på hus så semesterkontot är ack så litet! Detta paket skulle vara guld värt för oss! Tack för en fin blogg!

#12 - KarinM

Åh, här tjatas det om Gröna Lund så detta skulle vara det perfekta priset!

Min perfekta utedag... Frukost och morgonkaffe ute i solen. En tur till lilla stranden (där det inte brukar vara så mycket folk) med picknick. Vi åker till en lekpark och leker och pausar sedan med en glass i solen. Avslutar kvällen med grillat till middag och studsmatta (barnen) hemma.

#13 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Rätt kläder för vädret, mätta magar, glada barn och kanske en trevlig park eller en spännande skog att utforska. Det behövs inte så mycket mer. :)

#14 - Therese

Ååå vilken kul tävling, skulle vara perfekt till vår miniweekend i Stockholm om 3 veckor!!
Jag hämtar 5åringen för att fråga henne hur en perfekt leksak ska vara..
Vi skulle äta jordgubbar och mjölk till frukost ute i trädgården. Sen skulle det komma lite vänner hit. Vi vuxna skulle sitta på filtar i gräset och varvar prat med varandra med lek med barnen. Vi hoppar studsmatta, tar ett dopp i poolen och bygger sandslott i sandlådan.
Sen skulle vi grilla lite hamburgare till lunch.
På eftermiddagen åker vi till vårt smultronställen vid en liten sjö här i närheten. Vi packat med oss tält oxh fn massa grillgrejer. Där badar vi och leker hela eftermiddagen och kvällen. Vi tre tillsammans och avslutar grillstunden med att grilla marsmallows. När barnen är trötta kryper de ner i tältet och somnat. Vi andra sitter kvar vid elden och pratat till långt min p småtimmarna, sen kryper vi ner bredvid barnen i tältet och slocknar, mycket nöjda med en härlig dag!!

#15 - tindra

En perfekt lekdag med barnen skulle vara att börja med frukost ute i balkongen, duka upp fint med färgglad servis & äta frukost ihop ute. Sedan utåt mot Mulle Meck parken i Solna och leka. Efter det beger vi oss & äter lunch i Gamla stan för att sedan fortsätta till Gröna Lund & åka så mkt karuseller vi orkar. Avslutar dagen med spring & kvällsmat i skansen :)

#16 - Nina

Vi har en underbar sommar att se fram emot då våran familj är lyckligt lottade att ha fått 6 små lamm. Vi ser fram emot soliga och myggfria dagar då vi sätter oss i gröngräset med kakor och saft och bara njuter. Barnen älskar att se dessa små kottar hoppa och studsa i små glädjerus och kan sitta och titta i flera timmar!
Skulle vi vinna detta paket så blir det ett jättebra komplement till våran redan inbokade semester på Skansen.
Mvh Nina m familj

#17 - Matilda

Hej! Tävlar gärna om detta myspaket! :)

Min perfekta utomhuslekdag skulle betyda att sambon är ledig (vilket han nästan aldrig är på sommaren då han arbetar i en "sommarbrasch"). Morgonen skulle börja med en härlig frukost ute på gräsmattan med jordgubbar, smoothies och goda trekantsmackor. Efter det skulle vi cykla ner till stranden hela familjen för bad och lek. På eftermiddagen skulle det nog bli en tur till den kombinerade djur-och lekparken och picknick eller grill i samband med det.

Det bästa behöver inte kosta så mycket eller vara så långt hemifrån (även om det såklart också är mysigt ibland!). Det härligaste är att vara tillsammans utan måsten :)

Kram Matilda

#18 - Belinda

Bästa utedagen är väl egentligen en dag som bara blir sådär härligt perfekt, utan massa planer och måsten. Solen lyser, det är lagom varmt, barnen är glada, de ringer kanske hit någon kompis,vi går på picknick och/eller åker till sjön och badar. :)

Hoppas verkligen på denna vinnst! Stortjejen vill inget hellre än att åka till Stockholm på semester och lilltjejen vill åka karusell på sommarlovet!
Så nu håller vi tummarna!

//Belinda

#19 - -ME-

Mina barn är lite större men vi leker gärna ihop ändå. En perfekt lekdag för dem är just picknick, helst på Skansen, och sen en sväng till Gröna Lund. Vi bor inte i Stockholm men tillräckligt nära för att det ska vara möjligt. Det viktigaste för dem på lekdagen är att vi föräldrar är med - helt och fullt. Att det sägs "ja" väldigt många gånger och "nej" ganska få. Möjligen kan jag får säga "nej" till att klappa en orm eller spindel på Akvariet, men säger jag "ja" även till det (nu snackar vi synnerligen sällsynta tillfällen) så är lyckan gjord.

Vinner vi så lovar jag att mejla bild på mamma som klappar nåt läskigt. ;)

#20 - Frida

Kul initiativ med en ut och lek-dag! (den dagen 12 juni fyller för övrigt min lilla dotter 1,5 år) är gärna med och tävlar.

Min favoritdag med familjen börjar med pannkaksfrukost ute på våran altan. Sen åker vi till Slottskogen i Göteborg och kikar på alla djuren. har lite picknick och kanske äter glass och har det mysigt. Medan dottern sover i vagnen strosar jag och sambon hand i hand under skuggan av träden. På eftermiddagen strålar vi samman hemma hos oss med syrrans familj. Medan de små kusinerna leker runt, busar och kanske plaskar i barnpoolen så fixar vi grillmiddag. När kidsen somnat utmar vi syrran och svågern på kortspel.

#21 - Maya

Ganska stora barn, vinter skridskor, pulka o skidor samt slalom! Många fikapauser, värma sig vid grillen. Gå in trött o mör när det börjar mörkna!

Sommartid leker barnen ute själva i kojor, lekparker samt cyklar o tältar ändå.

Vintern är det mer vi i familjen som gör något tillsammans!!

#22 - Heidi Larsson

Det känns som att den perfekta lekdagen kan upplevas varje dag! Varje dag är ny - och varje lek blir ny! Ena dagen kan en kotte vara dagens stora glädje, och en källa till tio olika lekar, andra dagen kanske något helt annat är intressant. Vi har stor trädgård som inbjuder till många äventyr. Att vara utomhus hela dagar är det bästa som finns - jag önskar bara att tiden fanns! Men det mesta man gör inne kan man faktiskt göra ute! Äta, sova, leka, ja det mesta! =)

#23 - N

Vi älskar äventyr där vi får ta med oss hund,
en dag i skogen eller ett dopp i morgonstund,
men vi älskar även karuseller, speciellt den som är rund och den kan man inte hitta i skogen, men på Gröna lund.

#24 - Christina Frisberg

På min perfekta lekdag, tar jag med Elliot, Matias,och Betty, Det är soligt men inte stekhett, en lite ljummen bris, vi åker båt, och badar, äter en underbar picknick i gröngräset i skuggan under ett träd, latar oss lite efter maten och sedan leker olika lekar, alla får bestämma en varsin lek, vi åker karusell och tittar på olika spännande djur, och på kvällen duschar vi och klär oss fina och äter gott på en mysig restaurang där alla får beställa precis vad den vill, sen kommer vi alla att somna så belåtet och skönt, det viktigaste av allt är att vi är tillsammans och delar den här härliga dagen. :)
Hoppas på att det blir verklighet!! <3

#25 - Lina

Åh nu hoppas jag på TUR hos dig :) Låter helt fantastiskt ju och vad perfekt för mig att blogga om oxå.

Jag tycker en perfekt lekdag är när barnet själv får bestämma. I vår familj blir det oftast en hel dag i Rålambshovsparken som är en stor park och har en av Stockholms bästa parklekar med massa roliga saker för barn i alla åldrar och sen en god pick nick bestående av både god lunch och fika :) En ut och leka dag behöver ju faktiskt inte kosta så mkt, barnen har oftast roligt i en park ;)

#26 - Lina

Tusen tack för formen :) Tror du inte jag blev utkallad kl 4.30 imorse....och var till London...... ska dit imorn igen tidigt så dax o soiva nu, hoppas du mår bättre, kram

#27 - Sofia

En perfekt lekdag är när vi åker till mormor & morfar och morfar täljer visselpipor till barnen och mormor busar. Sen lagar vi mat ihop och gosar med deras nya hundvalp innan vi åker hem och äter kvällsmat.

#28 - ~LAIH~

Gaah! Älskar verkligen dina tävlingar :)

Min perfekta lekdag består av barn som är på gott humör hela tiden, skönt väder och god fika. När barnen är glada så spelar det nästan ingen roll för mig vart man är, utan om barnen är glada och har roligt så är det perfekt =)

Picknick, gröna lund och tapas låter verkligen som att det passar in i en perfekt dag med lyckliga barn, så nu håller vi tummarna allihopa =)

#29 - Jessica Hellström

Dagen börjar med frukost på sängen för hela familjen, sen tar vi våra cyklar och cyklar till en insjö som ligger en bit från där vi bor, vi badar och busar och grillar korv med bröd och till efterrätt grillad banan med smält choklad, när magarna har vilat cyklar vi hem och tar bilen till en älgpark i närheten där vi får träffa skogens konung - stor stolt och så grann!! Sen kommer alla att somna med ett leende på läpparna ;-) Den perfekta familjedagen när alla får umgås och skratta tillsammans!

#30 - Maria

En perfekt lekdag spenderas på stranden där vi bygger sandslott och badar. Vi har självklart med en god picknick korg. Sen åker vi hem och grillar. Kanske kvällen avslutas med lite cykling runt kvarteret 😃😃 Gärna en dag tillsammans med goda vänner!!

#31 - Sarianne

Om det är något jag har lärt mig med åren är att det som uppskattas allra mest är det "lilla" äventyret. En utomhuslekdag för oss skulle innebära en utflykt till en äventyrshinderbara med linbana för barn som ligger i närheten av där vi bor. Det passar både 5 och 11 åringen. En självklarhet är picknick med massa smaskigheter. Vi fortsätter sen vår utedag hemma på tomten med hopp i studsmattan och klättring i barnens favorit klätterträd.

#32 - Martina westman

Vilken fantastiskt rolig tävling! Vill verkligen vinna! :-D
De roligaste dagarna är nästan när barnen själva får bestämma aktivitet! Självklart kan man behöva styra lite då och då. ;-) Om barnen får bestämma skulle det nog bli en promenad till fåren på förmiddagen. Efter lunch lek i stora lekparken med picknickfilt och kalla pannkakor. Ofta är det vi vuxna som tror att barnen behöver aktiveras och få så mycket stimuli, men om man tänker efter så är de ofta väldigt nöjda med det lilla. Det jag tror att barn uppskattar mest av allt är när vi vuxna leker tillsammans med dem!
Jag och min sambo och mina barn bor i Norrland och skulle verkligen uppskatta ett besök till huvudstaden. Det skulle bli första gången för mina barn faktiskt
!

#33 - Johanna

Vad fint du gjort härinne! :)

Din perfekta utelekdag låter ganska perfekt tycker jag också! :)

Äta ute på en gräsmatta är verkligen helt underbart, och så kan barnen springa och leka när maten är uppäten medan föräldrarna kan mumsa klart. Och så klart något spännande i aktivitetsväg, och vad passar väl då bättre än karuseller och teater och spel utomhus på Gröna Lund?! Våra barn har ännu aldrig varit på Grönan, så det skulle vara helt fantastiskt att få vinna detta underbara pris!

Håller tummarna stenhårt för vinst!

#34 - Madde - Trucker Mamma Madde

Min eller vår perfekta lekdag så här uppe i Norrland blir helt annat än vad det skulle ha varit om vi bodde kvar i Stockholm.

Men först hade vi börjat med picknickfrukost vid tystnaden, det är ett ställe här uppe där det är helt knäpptyst. Där hade vi även spelat lite fotboll.

Efter det hade vi åkt till Älgparken i Vittangi som förhoppingsvis hade fått kalvar som man fick vara med och mata dom med.

Och till middagen hade vi åkt in till Kiruna och ätit på resturang och sen hade vi även sovit kvar på hotell så vi kunde leka i alla lekparker vi hittade i Kiruna. :)

Ganska enkelt men finns faktiskt inte så mycket att göra här uppe, på så sätt saknar jag Stockholm. :(

Kram

#35 - Elisabeth Öberg

WOW vilket toppenbra pris, det skulle bli en härlig minisemester för oss.

En perfekt Lekdag börjar med en Frukost-picknick vid en Lekpark. När vi har ätit klart leker hela familjen i klätterställningen, åker rutschkana och gungar. Där finns en stor kompisgunga som vi får plats på hela familjen. Underbart att skratta alla tillsammans :-)
När vi har lekt klart går vi och tittar på getterna, fåren, hästarna och grisarna som är alldeles bredvid. Klappar den lite och pratar lite med dem.
Då börjar det närma sig lunch och vi åker då till stranden. Vi har med oss parasoll och kan vila lite innan vi tar fram lunchsmörgåsarna. När vi har ätit klart bygger vi sandslott och badar. I vattnet finns även Blålera, vi smörjer in oss med leran och skrattar. Vi tvättar av leran och bygger vidare på vårt stora sandslott. (som säkert kommer bli det störtsta sandslottet i heela vääärlden ;-) )
När vi kommer hem på kvällen kastar vi lite kubb i trädgården och hoppar studsmatta.
Vi går in och tar ett bad och läser Godattsaga tillsammans. Vi somnar nöjda och glada ♥

#36 - Mazlin

Den perfekta lekdagen kan vara svår med tre barn som oftast vill olika. Men en bra start är en ordentlig frukost innan man ger sig iväg. Packa ner något att äta och glöm inte dricka. Sen blir det oftast ett gäng lekplatser att gå till. Vissa ligger i området och andra blir ett äventyr med buss eller roslagsbanan. Då får jag även in önskemålet om någon vill åka buss ;)

#37 - Carolin

En perfekt utedag är en dag utan måsten, utan krav då jag kan följa med och göra allt som barnen känner för. Kanske tar vi en cykeltur bland lekparkerna i området, kanske åker vi och tittar på hästarna vid den närliggande travbanan eller så stannar vi hemma i trädgården gräver mask, vattnar blommor och badar i poolen. Lunch och middag äts ute, på gräsmattan någonstans eller på altanen. Alla är glada även om det såklart kommer en tår eller två när barnen skrubbar knäna eller springer för snabbt och ramlar. Kvällen avslutas med ett bad och fika innan vi alla tre stupar i säng.

#38 - care69

Jag är gärna med!
En perfekt lekdag börjar med en rejäl frukost hemma och sedan sätter vi oss i bilen och åker till bilfärjan som tar oss över Bråviken för att vi sedan styr vidare mot Kolmården. Väl där så leker vi för fullt både i Bamses värld, Kulmården och i övriga parken. Kanske har vi matsäck och har picknick i parken eller också latar vi oss och äter något smarrigt i parken. Somnar sonen i bilen på vägen hem så har dagen varit mer än lyckad.

Tipsat:
http://care69.blogspot.se/2013/06/12-juni-vinn-en-perfekt-lekdag.html

#39 - yaiza

då vi precis har köpt en kolonistuga så är våran perfekta utedag en lagom solig dag, vi börjar med att göra alla måsten (som dottern älskar att hjälpa till med) klippa gräset, rensa ogräs eller trimma häcken, sen för att svalka ner oss tar vi oss ett dopp i ån eller i plast poolen, lite lunch på nyklippta gräset och sen en massa såpbubblor, skum blåsande och vattenballongs kastning, har vi även tid sen så går vi till komposten och gräver upp några maskar för att meta lite abborre :-)

#40 - Anna Lundkvist

Min perfekta lekdag är på stranden. Sola, bada, spela boule, strandtennis, vattenbus, bygga sandslott och såklart äta massor av glass. Passar hela familjen och barn i alla åldrar har roligt tillsammans.
Dagen avslutas med en härlig grillkväll där det även blir kubbspel och kanske gitarr och sång.

#41 - Camilla

Ååå vilken toppen tävling..

En perfekt lekdag för mig är när barnen är på bra humör glada, positiva och villiga att göra vad som helst..
Spenderar gärna en sån dag med en tur till vårt närliggande Hågelby gård där barnen kan klappa djuren på deras 4H, träna trafik vett i deras lilla bilpark, leka i lekparken och ibland även rida på ponny hästarna. Under dagen där intar vi en picknick på deras stora gräsmatta som finns eller grillar lite på grillarna som finns utplacerade lite varstans i parken.. Alltså en heldag för hela familjen både stora och små..

Har du aldrig varit i Hågelby Bambi kan jag varmt rekommendera ett besök dit..

Väntar med spänning på vem som vinner..
Kram från mig

#42 - Anna

Min dag skulle se ut så här:
Vi tar lillan med oss till nygamla plaskdammen här där vi bor. Lagom djupt för en 2 åring och alla kompisar hänger där på sommaren. Vi har vår frukost med oss och har picnic där. Sedan tar vi bussen till slussen och tar båten till djurgården där vi går på skansen. (eller grönan, det skulle vara kul och se om jag vågar åka något - har blivit så feg på sista tiden)

Vi hänger på skansen eller grönan hela dagen tills kvällen kommer och vi tar färjan över vatten för att avsluta hela dagen med ett besök på favoriten Hermans på fjällgatan.
Det blir alltid Hermans när vi är i stan, det skulle vara kul att prova något annat för en gång skull? Det där Barcelona kanske kan vara något?
Ser framemot att gå dit;D

#43 - liselotte

Vilken underbar tävling, vore perfekt med en minisemester till Stockholm.
Finns så mycket att välja på för en perfekt utomhuslekdag, men en bra idé för oss som bor nära Göteborg är att packa en ordentlig matsäck, åka tåg eller buss in till Göteborg, ta spårvagn till Slottskogen och tillbringa en härlig dag där. Det är ett härligt äventyr för barnen att få åka spårvagn m.m och det är gratis med slottskogen, där det finns massa olika djur att titta på, klappa på Barnens zoo, jättestor lekplats och mycket natur för allt spring i benen. Ingen trafik med farliga bilar att tänka på. Sen när man kommer hem somnar alla underbart gott.

#44 - Katja

Jag bara älskar sommardagar som denna. När man är utomhus från 9-20 och bara njuter tillsammans hela familjen. Grillar lunch på en stor rolig lekplats, fikar medtagen fika, barnen skrattar och leker. Dagen avslutas sen med grillning tillsammans med de finaste vännerna man kan ha. Du vet sådana vänner som man inte behöver göra sig till inför, som tycker att det är helt okej och normalt att barnen inte vill sitta blixtstilla medan de äter och som inte förväntar sig tysta middagar. Stojigt, snackigt och härligt ska det vara. Sen fortsätter barnen bada i poolen, leka ta fatt på gräset tills det är dags att cykla hemåt. Fem minuter senare är vi hemma och barnen stupar i säng och vi föräldrar i soffan ;). Underbara "ut och lek" dagar som vi njuter av så ofta vi bara kan..

Vore helt fantastiskt med en minitripp till huvudstaden, en sån dag du satt ihop! Barnen har aldrig varit där och själv har jag varit där två gånger och aldrig på Grönan. Så jag håller tummar och tår :).

#45 - Mamma i Stan

Lite småsvettig efter en påhälsning av den där fantastiska MISS Trots!

"IIIINNNTTTEEEEEE!"..."FEEEEEEL".

Vad kan möjligtvis vara fel?? Tightsen är av ekologisk bomull, de sitter inte åt, är lagom långa, har inget som skaver. De är ursköna, det kan jag slå mig i backen på. Ändå är de fel, Pennan tycker de är hemska. Men allra hemskast är strumporna, Pennan hatar strumpor, OCH skor, vill helst gå barfota jämt. Och borsta tänderna ska hon promt inte. Inte heller ha regnkläder fast regnet piskar ner. Och mamma som har fixat att bara hon och Pennan ska göra roligheter, just idag. Just idag, när Pennan ligger på golvet och flaxar, sparkar, skriker, gastar...är helt galen. Och mamma har fixat. Men det bryr sig Pennan inte om, hon är högröd, drar i regnbyxorna, skriker sig hes.

Mamman sänker garden, så går de ut, i det piskande regnet, Pennan barfota i stövlar, inga regnkläder, den prickiga jackan gick bra. Hon har lite tårar kvar i ögonvrårna. Men nu ska mamman och Pennan på roligheter.

Nej det här var ingen story om hur vår mest perfekta ute-lek-dag är, men dock en förberedelse till en = ) och ja vi gör gärna fler...

#46 - Jessica

Vilken rolig tävling! Som en heltidsarbetande mamma till två barn (med en sambo som pluggar) blir man lite av en expert på utelek, då det ofta är en mycket ekonomisk sysselsättning. Så häl följer vårt recept på en perfekt utelekdag.

4 stycken familjemedlemmar (i vårt fall)
4 stycken cyklar
1 välfylld picnic-korg
1 st boll
4 uppsättningar badkläder

Sedan sätter vi fart. Vi börjar med lekparkssafari. Vi cyklar runt och besöker lekparker vi i vanliga fall inte går till. Givetvis med barnen som beslutstagare. När suget i magen kommer dukar vi upp med filt och lunch ute i det gröna. Den perfekta utelekdagen är givetvis solig. Så när vi ätit och känner oss riktigt varma cyklar vi mot badplatsen där vi fortsätter att leka och kasta boll i vattnet. En riktigt härlig utelekdag håller på från förmiddag till middagen. Så att man efter grillningen på kvällen har två barn som somnar på två röda och en mamma och pappa som bekvämt stupar i soffan framför en dålig film :-) Men viktigaste ingredienserna är såklart att alla familjemedlemmar är på plats!

#47 - Lotta m nio

För min del är den perfekta dagen då vi kan släppa alla måsten. Med många barn är det oftast flera inplanerade saker varje dag. Jag önskar en dag då vi bara kan ta dagen som den kommer. Långfrukost, glass i trädgården, en tur till lekparken, en sväng ner till sjön, grilla framåt kvällen...en dag när man inte behöver passa tider eller ringa ett samtal. En dag när man kan stänga av mobilen och datorn och varva ner med sagor istället för TV.
Vi är en familj som inte ställer stora krav så egentligen är min perfekta dag inte så svårt att ordna :) Det händer bara alltför sällan, tyvärr ;)

#48 - Rosita

Men ååå vilket underbart pris!! Klart jag vill vara med och tävla.

Min perfekta lekdag med utgångspunkt av min familj innehållande tre barn i spridda åldrar av 10, 9 och 3 år (+make) inbegriper:
Sen frukost på terrassen i solsken. Vi hjälps åt med frukost och lyxar till det med goda frallor, ost och marmelad, apelsinjuice och färska jordgubbar. Sedan leker barnen själva i trädgården, hoppar på studsmatta och leker i "lilla huset" medan mamma och pappa dukar undan. Vi tar bilen in till stan (Stockholm) och möter upp vänner vid vackra Rosendals trädgård. Jag är lite snål av mig (... ;-) så jag har packat en enkel lunchpicknick med grillad kyckling och potatissallad. Det finns en lekplats där och stora gröna ytor. När barnen är med kompisar behövs inte mer attribut än så för att de ska ha skoj och trivas. Till efterrätt beställer vi något smarrigt i caféet.
Tidig förmiddag skiljs vi från vännerna och åker hem åt varsitt håll. Lite solsvedda, trötta och glada alla 5 i familjen. Har vi ändå lite krafter kvar så stannar vi troligtvis en kort stund på lyxiga Josefinas på Djurgården (utomhusbar och restaurang). Omgivna av soft loungemusik och höga palmer tar vi en svalkande drink (naturligtvis utan alkohol för en av oss föräldrar)och barnen får också en läskande drink. Sen hemfärd till förorten.

Köttet är inköpt sedan tidigare. Kvällen avslutas där den började, på terrassen med hela familjen samlad. Vi värmer oss med filtar och när lillebror vill gå och sussa (strax innan kl 21) är vi andra också mer än nöjda och kryper upp i soffan i en ormgrop och ser på tv.

Jag älskar sådana dagar. Den dagen du beskriver låter också vansinnigt trevligt. Mina två äldsta barn skulle välja Gröna Lund framför allting annat, ha ha.

Soliga hälsningar, Rosita

#49 - JANETTE

Hej och tack f bra initiativ! En bra dag är ofta i stugan, bara vara med varandra, dagen är solig, det spelas kubb, barnen är sams och roar sig med metning f bryggan, eller fånga grodyngel vid stranden, föräldrar njuter bredvid m sol i ansiktet och en god kaffe. Även mysiga måsten ger en bra känsla, doft av nyklippt gräs o nyvattnat trädgårdsland. Fräsch sommarsallad t lunch, njuter bara jag skriver! Stugan är en bit att åka, så sommaren brukar vara mkt mys där och andra planer får mindre utrymme. Det är därför jag är med o tävlar, en vinst skulle vara en punsch mot att göra ngt annorlunda, och med en 6 åring och en femåring, är inte grönan ett perfekt mål.?! Tävlar o håller tummarna, tack f en bra blogg!

#50 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Den perfekta lek- och upplevelsedagen för vår 4årige son skulle vara att få äta en god frukost ute i vår trädgård, sedan åka tåg och buss (vilket han älskar men vi typ aldrig gör) och sedan få åka traktor och titta på djur. Dagen skulle sedan fortsätta med ett härligt badland och sedan avslutas med en god middag tillsammans hela familjen. Jag, min man och vår 5 månader lilla tjej skulle bara få hänga med och njuta tillsammans med honom av allt!

#51 - Reggi

En lekdag hemma hos brukar vara med att de börjas att stekas pannkakor och vi har hitta ny favorit som är med rivna äpplen och kanel och sen packar vi ner lite frukt. Sen packar vi in oss i bilen och åker ner till statsparken och äter våran picknick och sen en massa bus och lek i lekparken och sen även i vattenparken som är brevid. Efter en stund där går vi över till stora holmen och kollar på djuren och leker även där och tar oss mellanmål/Fikar. Middagen äts på kinamuren som är alls favorit här hemma. Slutligen mys framför en film i soffan tillsammans :)

#52 - Tess

Min perfekta ut och lek-dag är när vi börjar med att gå till skogen som vi har lyckan att ha bara några 100 meter från lägenheten där vi bor. Det ska helst göras tidigt på dagen så myggen är lite färre (de lyckas alltid hitta mig alla tider på dagen i skogen, men är som sagt lite färre mitt på dagen). Efter skogen blir det avslut i "vår" lekpark där vi tillsammans med grannarna och deras barn drar igång grillen och fyller den med grillspett, majskolvar och korv.

#53 - arasen

En perfekt lekdag är inget man planerar. Den liksom bara blir. Man får för sig att gå ut i det fina vädret. Tar med sig lite picknick. Varvar lek och fika. Gärna tillsammans med goda vänner :)

Men OM man nu planerar en lekdag skulle jag vilja att den såg ut såhär (om vädret är fint såklart): Vaknar. Äter frukost ute på balkongen. Gör i ordning en picknick korg. Går ut och sätter sig på en filt i gräset. Spelar lite kubb eller något annat roligt spel. Sätter sig och fikar lite. Leker lite i sandlådan, gungar eller åker rutchkana.. Sätter sig på filten och myser lite. Kanske ev fikar lite mer. Spelar nåt annat roligt spel. Utomhusbowling kanske? Grillar. Avslutar med en femkamp (om man är tillräckligt många, annars nåt roligt utomhusspel) innan man går hem och nattar barnen. Kvällen avslutas på balkongen.

Den perfekta picknick korgen ska innehålla: Kakor och massvis med kakor. Jordgubbar, mazariner, bullar, läsk (jag gillar inte saft) och något mer mumsigt. Till grillningen ska det vara stek, potatissallad och en enkel sallad till :)

#54 - Jenny - mammaliv i Nashville

Min perfekta sommardag ser ut såhär-

Vi vaknar & det regnar ute, jag går en promenad med hunden som är helt lyrisk & jag struntar i hur blöt jag blir. Bra njuter av att luftfuktigheten regnar bort & det är lätt att andas. När vi kommer hem står frukosten på bordet & hela familjen äter medan regnet tynar ut. Sedan packar vi väskorna för att traska ner till poolen. Där badar vi i någon timme & sedan är det fikapaus med hembakta kanelbullar. När August blir trött somnar han i vagnen & vi kan simma några rundor. Vid lunch går vi hemåt & tänder grillen. Där grillar vi majs & kryddiga kycklingklubbor samt bratwurst. August vaknar & alla äter under parasollet på uteplatsen. Sedan leker August me sitt vattenbord i trädgården, några vänner kikar förbi med sina barn & vi dricker en öl medan solen sakta går ned.
Sedan får barnen ta kvällsbad ihop i uppblåsbara utomhuspoolen & vi tänder grillen igen för middag!
Där är min absolut perfekta utedag! :)

Kul att kunna tävla om en sådanahär vinst nu när vi ska till Sverige så snart :)

#55 - Malin

Vår perfekta utomhusdag är en härlig sommardag då vi åker ut med båten! Vi packar med oss god picknick ( om Edgar får välja och det får han ju såklart) så blir det någon form av köttbullar, 😀vi tar också med godfika och badkläder. Sedan puttrar vi ut i skärgården och båda barnen somnar en lite stund i sina flytvästar av gunget som blir ute på sjön, för att sedan vakna när vi lägger till vid någon klippa. Vi badar, upptäcker ön och försöker oss på att fiska lite. Det är min perfekta utomhusdag med min härliga familj!

#56 - Malin

Den perfekta lekdagen för oss börjar med en lång frukost utan stress som avslutas med jordgubbar. Sen går vi en promenad ner till saltsjökvarn så barnen får leka i lekparken med piratbåten. Sen tar vi båten över till Djurgården och besöker Skansen för att få se alla djuren och äta lite lunch. Efter en heldag på Skansen åker vi trötta hem igen med båten och avslutar dagen med en enkel pastasallad på balkongen innan barnen trötta somnar i sina sängar.

#57 - Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

jag även rekomendera SKOGEN, perfekt för barn att gå runt och använda sin fantasi, leta kottar, stenar och fråga om naturen. Jag skulle nog nästan föredra en skogsutflykt framför lekplatsen faktiskt. Sedan att avsluta dagen med att meta i någon sjö, jag tror nog att en sån dag är bättre än lekplatser och något de minns länge.

#58 - Fröken M

Åh vilken fantastisk dag - Både jag och Viggo skulle dansa runt av glädje om vin vann för båda älskar picknic och karuseller ! Mannen däremot är inte lite förtjust i just karusellerna, men det gör inget för någon måste ju passa väskorna oxå... ;)


Vår perfekta dag ( vi hade faktiskt en sån igår ) börjar med ett besök i affären där vi köper med oss en massa olika godsaker för picknic.

Sen traskar vi ner till slussen och hoppar på båtbuss nr 91 som tar oss till Mariebergsskogen, Karlstads stadspark.
Turen dit tar ca 35 minuter och är precis lagom.

Väl i mariebergsskogen börjar vi med picknick och bad på stranden några timmar.
Sen går vi upp till bondgården där man får klappa på kaniner, grisar, killingar och andra "bondgårdsdjur".

Sen avslutar vi med en härlig stund i lekparken innan vi tar båtbussen hem igen.

Förutom picknicken och båtbiljetterna för oss vuxna ( 23:- / st enkel resa ) är detta ett billigt och super härligt sommarnöje.

Perfekt för hela familjen härliga sommardagar !!

Men nu håller vi tummar och tår för MONSTER TUR !!!
Åhh va vi skulle vilja spendera en rolig dag i huvudstaden på semestern !!

Kram

#59 - Erika Santos

Åh, vad härlgt det låter denna dag för hela familjen! Vi bor på Åland, i Mariehamn jag, min man och våra 2 barn på snart 3 och 5 år. För mig skulle den perfekta lekdagen vara att bjuda hem alla vänner och deras barn till oss där vi har en park och fotbollsplan så nära så där skulle vi leka lekar, spela kubb, krocket, utomhusyatzy, fotboll, volleyboll m.m och grilla mat. Senare skulle det vara härligt att gå ner till havet och åka båt ut till någon liten holme för att fika och bada. Allt detta nästan gratis, det här ska vi ordna!
Men att åka till Stockholm och Grönan skulle vara så spännande för oss alla, jag har aldrig varit där ännu. Tack för en bra blogg! Kram Erika

#60 - Mathilda Eriksson

Vår perfekta utomhuslekdag brukar vi packa matsäck och ta fram hittaut kartan. ( www.hittaut.nu ) Vi ser tillsammans ut några checkpoints som vi inte tagit och sen ger vi oss ut på jakt! Det brukar bli en hel del annat skoj på vägen, precis som det kan bli med små barn och vi brukar alltid komma hem trötta och nöjda!

#61 - SaraH

jag tycker det bästa utomhuslekdag är när man är ute med barnen och det spelar ingen roll om det är regn eller sol eller om det snöar ute. vi är ute mycket i min familj. vi spelar till och med fotboll i regnet.

#62 - Soffy

Solen som skiner, barfotafötter, dela hängmattan, upptäcka en blomknopp, äta de egna morötterna, spela fotboll, bada i poolen och lyssna på sommar i P1. Prata om vad vi ska göra resten av sommaren, men njuta av stunden!

#63 - Johanna

Jag säger så här :-)

Picknickkorgen full med gott till alla

Havet och solsken

Fiska krabbor

Bada

Umgås

Leka

Spela kubb

Grilla

Njuta av min underbara familj som jag är så lycklig över att ha ♥

Mina barn har aldrig varit i Stockholm, så det hade varit väldigt roligt att få överraska med detta i sommar :-D

#64 - Tant Skarp

Min perfekta lekdag?
När jag lyckas få med mig de närmaste vännerna och deras barn och testa en helt ny lekplats i den egna kommunen eller grannkommunen. Och lyckan att få se nöjda och glada barn roa sig med helt nya lekredskap.
Att ge sina barn en minnesvärd upplevelse behöver inte vara svårare än så. Det enda gnället, förutom när de ibland sandmular varandra, brukar vara när man ska åka hem. Hemfärden kan bli ganska mammapåfrestande, då gäller det att vara beredd med goda ätbara mutor. Och barnmusik. Och trehundra nappar i reserv eftersom LillSmurf sular iväg dem överallt och sedan högljutt krokodiltåreproducerar. Sådana daga behöver man ladda medtålamod. DET borde kunna inhandlas i affären...
Men nu blev det ett sidospår. Faktum är att lekplatssafari faktiskt brukar ge oss de bästa dagarna. Hemfärden överlever man, trots allt får man ganska mycket egentid på kvällarna - båda mina smurfar brukar tokdäcka på kvällen.

#65 - Hanna

Jag vill gärna vara med och tävla.

Den där dagen lät så kul. Jag köper dina idéer med hull och hår :)

Stockholm ligger lagom långt borta, bara en timme med bil men ändå har vi inte varit jätteofta med barnen där. Därför skulle nog det mesta vara spännande och kul.

Men skulle vi hitta på en helt egen dag skulle vi nog börja med en stund på Mulle Meck-lekparken på väg till Stockholm. Vi har varit där en gång tidigare, efter att du skrev om den i din blogg :)

Sedan en god picknick-lunch i Humlegården med mera lek och spring innan vi skulle ta oss till något av museerna vid Gärdet. En promenad i innerstan för att "känna lite puls" innan vi äter middag på någon mysig uteservering, barnens val.

Må gott!

#66 - Millan - två små och mamma mu

Utomhuslekdagar är nog det bästa jag vet just nu. Det är skönt att byta barnens klättring på möbler inne mot klättring i träd och hopp från stenar ute. Nu ska jag försöka att beskriva vår drömlekdag ute utan att falla i klyschfällan. :) Det yngsta barnet kommer under dagen inte att färdas i vagn, utan i en sele eller bärstol på min eller pappans rygg. Detta för att vi kommer att röra oss i alla typer av terräng. Det finns väldigt många fina naturområden i Östergötland jag vill utforska. Bland annat finns grottor som är spännande för barn att utforska och skogar med höga tallar där man kan hitta spännande saker på marken. När vi hittat det perfekta stället äter vi picknick, kanske i närheten av en sjö. Vi är ute hela dagen, kanske hittar något bra badställe och köper glass innan vi alla somnar tidigt i våra sängar efter all den friska skogsluften. :)

#67 - Caroline Karlsson

Kul tävling! Är gärna med och tävlar! Min dag börjar som alla andra dagar hemma i lägenheten, fast just den här dagen väljer vi att prioritera lek o bus! Vi lämnar alla måsten hemma med städ och disk och ignorerar den där växande smutsklädhögen för att istället gå ut. Vi väljer kläder efter väder och packar lite matsäck som barnen väljer. Sedan går vi ut och hittar på det vi känner för, vilket faktiskt blir olika gång för gång. Kanske går vi till hinderbanan och härjar och hoppar runt. Eller så fastnar vi i sandlådan i lekparken och bygger sandkakor med kottar som topping hela eftermiddagen. Eller så lirar vi lite fotboll på första bästa gräsplätt. Sen tar vi lite myspicknick på en filt i gräset (eller snön om det är vinter). Är barnen glada så är jag glad, så det kan bli många timmar utelek!

#68 - Anna

En perfekt utelek dag hade varit i göteborg. Vi hade börjat med frukost utomhus i min brors trädgård, så Alice kan springa omkring med sina kusiner medans vi äter i lugn och ro. Sen skulle vi åka till Slottskogen och besöka både lekplatser och titta på djur, sen skulle nog Alice gärna vilja prova ponnyridning också. Efter det lunch på någon uteservering på Linnegatan. Sen tar vi en promenade (så Alice kan vila i vagnen) till Liseberg och avslutar eftermiddagen/kvällen med karuseller, kramkalas med kaniner, spring i benen och spunnet socker :).

Perfekt tävling för min familj som ska till Stockholm i augusti, där ska vi även vinka av papa/sambo som ska tillbaka till USA för att jobba medans vi är i Sverige. Så det hade varit underbart att kunna bjuda min lilla familj på en oförglömlig weekend i Stockholm som avslut på en trevlig semester, och lite plaster på såren att vi inte ska se pappa/sambo på 4 månader!!!

#69 - AnnaE

Vilken tävling - och vilken vinst!!
Vore förstås helt underbart att vinna!

En perfekt utomhuslekdag ser ut så här:

Sommar
Öland
Lek i mormors trädgård med bästa kusinerna
Spring genom vattenspridaren
Skratt
Mys med grann-katten
Saft & Bullar
Grill-lukt
Massor av gott på grillen...lax, korv, majs
Lite mygg...
Låång kväll på mormors veranda

Längtar:-

#70 - Jessica

Ute dagar har vi många och ofta tycker vår familj att det räcker med en god picknick korg och just att man kan leka, favoriten är dock att få gå på zoo. Att klappa djuren, leka och helst lite karuseller trots att mamma blir så åksjuk. Så det här skulle vara en drömpressent till min blivande fyraåring.

#71 - Suzanne

En perfekt lekdag för oss är när vi får packa väskan med god fika och sedan beger oss till en stor lekplats. Gärna med vädret på vår sida så vi slipper frysa. Där möter vi upp mina två systrar och deras små barn för välbehövligt tjitt tjatt om stort och smått och lek tillsammans.
Vi har ofta knytkalas och barnen älskar det här, det blir som fikabuffeer och ger lite vardagslyx i barntappning.

#72 - Ulrika Renström

Den perfekta ute dagen för mig skulle vara att hänga på cykelvagnen på cykel, packa ned picknickkorgen och campingutrustning för att sen trampa iväg mot Torsö. Väl ute på Torsö skulle vi ta färjan ut till Brommö. Där skulle vi cykla till en av de ljuvliga stränderna och njuta av bad, bygga sandslott och leka. Fram mot kvällen skulle vi laga en gourmetmiddag på spritköket mha kokboken "på en låga", sen skulle vi förhoppningsvis avsluta dagen med ett kvällsdopp innan vi kröp ned i våra sovsäckar och läste en saga för barnen i ficklampans sken.

#73 - KADRI

Den bästa utomhuslekdagen ? Oj det var svårt. Det finns ju så mycket o göra. Men det viktigaste är att alla är tillsammans, hela familjen. Och att alla deltar oavsett vad vi väljer o göra. Familj som gör saker tillsammans håller ihop.
Dagen ska börjas med en långfrukost ute i solen. Sen ska det definitivt vara en picknick för det är ett måste. Till det brukar vi baka något gott och packa ihop en smaskig picknickkorg vilket alla barn älskar o hjälpa till med. Sen kan man ha picknick i lekstugan, uppe i lektornet eller bara åka någonstans o stanna till i någon helt okänd plats o upptäcka den. Leka lekar ute i naturen, blocka blommor, ligga på filten o läsa sagor. Några av barnen kommer säkert ta med pennor o målarböcker och hållas med det medans stora tjejen kommer säkert göra flätor på de mindre. Sen på kvällen skulle vi nog grilla något gott kött här hemma och laga estnisk potatissallad vilket alla älskar. Barnen skulle håppa stuttsmatta o leka i klätterställningen och plocka maskrosor till kaniner. Sen efter maten skulle vi nog sparka boll eller leka något annat kul och kvällen skulle avslutas med glass o jordgubbar på soffan när alla samlas under täcket o myser och tittar på någon rolig barnfilm eller läser en bok. Sen skulle alla somna en efter en på soffan och vi skulle bära de i sina sängar.

#74 - Sara C

Min perfekta ute-dag är lite inspirerad av härliga barndomsminnen:) vi börjar med att äta en god frukost i lugn och ro ute på altanen. Därefter åker vi ner mot en stor å där vi hyr kanoter. Vi paddlar fram i tystnaden till en ö där vi går i land för upptäckarfärd och lunch. Lunchen lagas på stormkök, vilket är ett litet äventyr i sig. Efter stoppet paddlar vi vidare till en fin sandstrand och där stannar vi till för bad och strandlek. Slutligen paddlar vi vidare mot vårt slutmål - en grillplats. Där möter hela familjen upp för lite grillning, upptäckarfärd och gemenskap. Om någon vågar blir det övernattning i tält:)

Men tapas, Gröna Lund och picknick låter underbart det med!:)

#75 - Nina Bergquist

Jag är med!

Min perfekta dag skulle vara att vi först och främst var hela familjen tillsammans. Nu när vi bägge jobbar och jag på oregelbundna tider, så är det mkt tid ifrån varandra. Vi skulle packa våra väskor och åka ut till svärföräldrarna. Dem har hästar och ungarna älskar det. Mata dem, hjälpa farfar att ta in dem från hagen och såklart rida. Finns en drös med nyfödda kattungar som dem älskar att kika på med.

Sen hem till svärföräldrarna för att fylla upp bassängen och plaska allt vad dem kan, sparka fotboll och mysa. För att sedan tända grillen till middagen. Vi åker sen hem runt 20 snåret och då somnar barnen omedelbums i bilen. =)

mvh Nina

#76 - Tina

Våran dag börjar med att vi packar ner picknick och åker till slottsskogen och lekparken plikta där vi stannar hela förmiddagen. Sedan åker vi till Universeum och tittar på alla djuren och upptäcker. Dagen avslutad sedan med middag på restaurang vald av barnen. Vore kul att få prova på en dag i Stockholm och hälsa på min syster som flyttat dit i samma veva. :)

#77 - Sandra Åkerström

Vi bor i Göteborg och jag har en 3 årig son som älskar Liseberg och har velat gå dit hela våren så en perfekt lekdag är en heldag på Liseberg med massa karuseller och lotterier och god mat! Och bara ha roligt och ungås hela familjen:) Vi pratade faktiskt precis om att det hade varit roligt att åka till Stockholm och gröna Lund på semestern i och med att Lukas är så "åkgalen" Med vänlig hälsning, Sandra Åkerström

#78 - Sandra - mamma till Molly

Vår perfekta utomhuslekdag spenderas ute vid svärfars sommarstuga. Där kan vi, hela familjen som består av Mig, sambon, dottern Molly 3 år och hunden Ludde 3 år springa av oss tills vi stupar i säng på kvällen. Under dagen kommer vi ha jagat såpbubblor, snickrat lite på Mollys idéer (hon vill bygga en bil, båt och flygplan) och sen äter vi mängder med jordgubbar medan vi hör fåren bräka intill. Mysigt!

#79 - Pia Li

Vilken underbar tävling!
Skulle så gärna överraska dottern med familj,
med denna upplevelse! De väntar sitt andra barn i slutet
av oktober! Så de måste nu spara lite i ekonomin.

Min perfekta utedag, börjar med en härlig frukost!
Sedan packas picknickkorgen inför avfärd!
Det finns en härlig bad/camping i Tällberg,
med långgrund strand. Perfekt för barnfamiljer.
Sedan efter lite bad och picknick far vi vidare mot
Leksands sommarland. Där blir det lite lek, äventyr
och ev mera bad innan hemfärd!
På väg hem stannar vi och äter på Max eller McDonalds.
Det får barnbarnet/barnbarnen bestämma!
Det är deras dag!! :)
Håller nu tummar och tår,för allt vad det går!
Så att jag dem med detta paket överraska får!