För att ni inte ska sakna mina bakrecept allt för mycket så kommer här en favorit i repris! Jag minns fortfarande denna saftiga goda tårta med världens godaste frosting! Bananerna gör att tårtan håller sig saftig länge och även om den ser rätt så avancerad ut så är den inte det. Det är bara att baka två bottnar, som man sedan delar på hälften (ta en brödkniv och skär sakta igenom, håll hela tiden koll på att kniven är i mitten av tårtbotten).
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjukt smör
2 ½ dl socker
1 3/4 dl farinsocker
2 ägg
3 mogna bananer, mosade
1 3/4 dl filmjölk
3 ½ dl chocolate chips (alt. hackad choklad)
Frosting
275 g mjukt smör
500 g philadelphiaost
3 msk vaniljsocker
500 g florsocker
1. Vispa ihop smör, socker och farinsocker tills det är fluffigt. Till sätt ett ägg åt gången.
2. Tillsätt mosade bananer och vispa ihop ordentligt.
3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och ha sedan ner i smeten växelvis med filmjölken under vispning.
4. Rör sedan ner chokladen i smeten.
5. Häll smeten lika mycket smet i två smorda formar med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter (känn med sticka, stickan ska vara torr).
6. Låt svalna och dela sedan varje tårtbotten i hälften så att du får fyra tårtbottnar (jag tycker att det är enklast att dela dom genom att ta en brödkniv och snurra på formen som botten ligger på).
7. Frosting: Vispa ihop smör och philadelphiaost tills det är helt ihopblandat.
8. Blanda sedan i vaniljsocker och florsocker. Vispa i 3-5 minuter tills frostingen är fluffig.
9. Ha på frostingen mellan tårtbotnarna och sedan på och runt om.