bambi

Chokladcupcakes med hallonmarängfrosting
Här kommer ett jättehärligt recept på hallonmarängfrosting. Smaka på ordet! Låter det inte underbart?? Hallon och choklad passar så dessa blev gudomligt goda!
 
Om man dubblar satsen av frostingen så kan man använda den i en tårta. Det söta strösslet köpte jag på Panduro Hobby och formarna inhandlades i New York.
 
 
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
 
Hallonmarängfrosting
50 g hallon
3 äggvitor
1 dl strösocker
½ tsk vaniljessens 
125 g smör, rumstempererat
 
1. Värm ugnen till 175 grader. (Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli rumstempererat.)
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Dags för frostingen! Mixa hallonen till en puré med en handmixer eller mosa ordentligt med en gaffel.
6. Vispa äggvitorna och sockret i en värmetålig bunke över vattenbad (en kastrull med kokande vatten) tills sockerkristallerna har smält (vid ca 65 grader). Ta bort skålen från värmen.
7. Vispa smeten till en vit och fluffig marängsmet. Tillsätt smöret och fortsätt att vispa.
8. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil (för att bli av med kärnorna) och blanda ner i frostingen. Spritsa på cupcaksen!  
 
 
 
#1 - Jannie

Men OMG vilka små ljuvliga konstverk!!
skulle lätt kunna vräka i mig allihopa!

#2 - Fröken M - Vinn barnstövlar från Tretorn !

Gud va gott !! Det kanske man skulle överraska kollegorna med någon dag :)

#5 - Julia - Nailart

Dom ser underbara ut! Verkar kämpigt med marängen bara om man inte har nån termometer. Nåt tips? :)

Svar: Jag har ingen termometer, så jag kände lite försiktigt på marängsmeten med fingret och kollade efter sockerkristallerna.
bambi

#6 - Tjejmorsan

OMG!!! :) Vilka skönheter, anar att de smakar ljuvligt :)
Kram

#7 - Johanna

Hej! Jag gjorde ett försök att baka dessa läckerheter. Muffinsen blev ljuvlga men något gick snett när jag skulle göra frostingen. Jag vispade äggvitor och socker över vattenbad tills sockerkristallerna smällt sen vispade jag ytterligare en stund innan jag tillsatte smöret. MEN när jag tillsatte smöret "dog" min frosting och blev bara en flytande smet - kvittade hur mycket jag vispade. Vad kan ha gått fel? Var smöret för varmt? Var marängen för varm? Tacksam för tips!

Svar: Smöret kanske smälte? Jag tänker mig att marängen kanske var lite för varm? Du testade inte att ställa in allt i kylen och sen vispa igen?
bambi

#8 - Heidi Larsson

Åh vad rätt du hade om dessa! Jag har bakat muffinsen inför lillens ettårkalas - och äntligen har jag funnit det: Det perfekta chokladmuffinsreceptet! SOM jag har letat!! Så gudomligt mjuka och fluffiga och goda! Tack!

#9 - Heidi Larsson

PS. Snodde det här till bloggen, men har såklart länkat till dig! Hoppas det är okej! =)
http://livetenligtheidi.blogg.se/2013/july/chokladcupcakes-med-hallonmarangfrosting.html