Här kommer ett jättehärligt recept på hallonmarängfrosting. Smaka på ordet! Låter det inte underbart?? Hallon och choklad passar så dessa blev gudomligt goda!
Om man dubblar satsen av frostingen så kan man använda den i en tårta. Det söta strösslet köpte jag på Panduro Hobby och formarna inhandlades i
New York.
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
Hallonmarängfrosting
50 g hallon
3 äggvitor
1 dl strösocker
½ tsk vaniljessens
125 g smör, rumstempererat
1. Värm ugnen till 175 grader. (Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli rumstempererat.)
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Dags för frostingen! Mixa hallonen till en puré med en handmixer eller mosa ordentligt med en gaffel.
6. Vispa äggvitorna och sockret i en värmetålig bunke över vattenbad (en kastrull med kokande vatten) tills sockerkristallerna har smält (vid ca 65 grader). Ta bort skålen från värmen.
7. Vispa smeten till en vit och fluffig marängsmet. Tillsätt smöret och fortsätt att vispa.
8. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil (för att bli av med kärnorna) och blanda ner i frostingen. Spritsa på cupcaksen!