bambi

Persisk saffranskyckling
"Det luktar pepparkaka!" ropade Leah när jag stod och lagade maten igår. Haha, gullungen! Nästan rätt i allafall. Barnen fullkomligt slukade kycklilngen. Zack åt tre bitar och Leah slevade i sig såsen. Rätten kanske låter stark men chilin känns knappt efter man har stekt på kycklingen så denna rätt passar jättebra till barnen också. Och sen doftar det så där härligt av pepparkaka saffran i hela köket också  :)
 
 
600 g kycklingfilé
1 pkt saffran

2 msk olivolja
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Myntayoghurt
2 dl matyoghurt
1-2 msk torkad mynta
salt & peppar


1.Skölj chilin och hacka den fint. Rör ihop med olivolja och saffran.
2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar på längden.
3. Lägg ner kycklingen i marinaden. Salta och peppra och rör om ordentligt. Låt marinera i 10 minuter.
4. Myntayoghurt: Rör ner myntan i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.
5. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna och stek kycklingfiléerna runt om tills dom har fått fin färg och är genomstekta. Servera gärna med ris och sallad.
#1 - michaela ♥

åh. mannen min är från iran så jag borde kanske testa detta och förhoppningsvis imponera lite hihi ;)

#2 - Petra

Det här såg väldigt gott ut! Jag är mycket skeptisk till saffran i mat, men nu blev jag faktiskt sugen på att prova!

#3 - Paula´s Blogg

Låter såå gott!
Ha en fin fredagskväll!

Kram

#4 - Paula´s Blogg

Kram

#5 - Lina

Åh vad gott de lät :) Du e sååå duktig på mat o bakning, visst hade du gjort nutella cupcakes ??? Vart finner jag recept? Funderar på att göra det när O fyller 3 år. Å jätte gärna 3;a formen :) Du kan ju få tillbaka den. Vad har du för plans nästa v? Glasseventet på tors? Jag kommer OM jag inte blir utkallad...har stand by nästa v ti-fre....så jag vet inte......har ett event på prat inpl på ons oxå, du med? kraaamar

svara gära på min blogg :)