bambi

Recension av Britax Bältesstol Kidfix
 
Lite lustigt att den där bilden som stals var på en när Zack satt i bilbarnstol, för jag har dom senaste dagarna hållt på och knåpa ihop just ett inlägg om Zacks nya bilbarnstol.
 
Vi fick hem en Britax Bältesstol Kidfix för att testa, tidigare så har Zack haft en Axkid Kidzofix som vi har varit väldigt nöjda med. Britax Kidfix var väldigt lättmonterad (med ISOfix, som verkligen är toppen!) och det är så mycket enklare att spänna fast ett barn med ett säkerhetsbälte som vanligt.
 
Nackstödet har ordentliga sidoskydd, vilket skyddar bra och det är justerbart i 11 olika lägen så att barnet kan använda bilbarnstolen länge.
 
Zack tyckte att det var underbart att få sitta framåt och ha gott om plats för benen. Han somnade även utan problem i stolen. Men när han var vaken så tyckte han att det var så roligt att kunna se så mycket så han kommenterade hela tiden min körning, haha! "Det är rött mamma! Där är en lastbil! osv"
 
 
Jag har alltid haft ambitionen att barnen ska sitta bakåtvända så länge som möjligt. Det är det absolut säkraste, men om barnets huvud sticker upp utanför bilbarnstolen så är det dags att byta för då är det inte lika säkert längre! Det känns som att vi eventuellt kommer att vända Leah lite tidigare då hon är så åksjuk. Hon kräks ungefär varannan gång vi åker bil och det är inte roligt! Så vi får se om vi vänder på henne i bilen tidigare.
#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Undrar om det är vanligare bland flickor att bli åksjuka? Jag har tre flickor och tre pojkar. Alla flickorna inkl mig själv har varit väldigt åksjuka. Pojkarna och maken har aldrig haft problem.

Svar: Jaså? Ja, det kanske är så??
bambi

#2 - Lina

Det är dags att byta när en tredjedel av huvudet sticker upp dvs när öronen är i kant på stolen.

http://www.ntf.se/konsument/fraga48.asp?katid=1

#3 - Jojjo

Åksjuka är ingen anledning att vända barnet framåt
Vissa barn blir lätt åksjuka runt två års ålder då balans, syn och hörsel genomgår ett utvecklingsstadium. Sådant som kan förvärra eller orsaka åksjuka: Ryckig körning, värme, en brummande fläkt, socker och fet mat. Om situationen känns hopplös, håll ut! Barnet brukar bli mindre känsligt igen efter ett par månader när denna utvecklingsfas är över.
Ang om huvudet sticker upp... Det stämme inte riktigt det du skriver. Huvudet kan sticka upp lite, men öronen och ögonen ska vara nedanför ryggstödets kant för att huvudets tyngdpunkt ska fångas upp.

#4 - Jojjo

Läs gärna här för mer info: http://www.ntf.se/halland/default.asp?recid=24139

#5 - Anette

Min dotter är ca 118cm o sitter hur bra som helt bakåtvänt i sin britax twoway o har mycket kvar innan hon har växt ur den. Hur lång är Zack?

#6 - Cecilia

Jag minns så väl när jag var liten och kräktes nästan varje gång jag satte mig i bilen med familj. Det är något som jag ofta får höra nu och mina andra syskon uppskattade det inte så mycket! Jag minns att jag inte ens gillade åka till skolan för bussresan, när jag började i skolan, det var ett elände om jag inte kunde se vägen.

Att ha möjligheten att kunna titta framåt och se vart vägen går hjälper mycket, värme är en sak som påverkar så otroligt mycket. Jag kan fortfarande bli åksjuk nu på grund av värme (är nu 23) och om jag inte märker att det svänger tex, blir helt fel i mitt balanssinne då och illamåendet kan då komma.

Jag hoppas det blir bättre för henne när hon blir äldre, det är så tråkigt att bli åksjuk så lätt!

#7 - Anonym

Ge henne en påse att kunna kräkas i som hon håller i. Hellre åksjuk men säkrare i bil än det omvända.

#8 - Nyårsmamman

Att vända är tyvärr ingen garanti för att illamåendet blir bättre. Jag mådde illa både bakåtvänd och framåtvänd då jag var liten. Hade därför inte vänt mitt barn av den orsaken.
Jag lärde mig själv hur jag skulle göra för att lindra det lite när jag blev något äldre. Sedan växte det som väl var bort när jag kom upp i tonåren.

#9 - maya

när barnets öron är i kant med stolkanten skall man vända, ej tidigare.

åksjuka barn kureras lättast med ½ tablett postafen 30 min innan avfärd.
vi har haft en spygurka o lättast är att sitta med bak o hjälpa till med påse eller lära barnet använda tex lekhink att kräkas i.
det blir INTE lättare om dom vänds, det blir bara mer att torka... tro mig
bilen var på recond 3 gånger på 2 mån när spygurkan vändes ca 3½ år gammal.
bakåtvänd spyr man bara över sig. framåtvänd spyr man i hela bilen...

vår spygurka har vuxit ifrån det, är nu ca 11 år
så ge postafen och försök åka så lite som möjligt
det tar ett tag innan dom växt ifrån det
vända är INTE lösningen!

#10 - Ullis

Jag är också väldigt nyfiken på hur lång/kort barnet är? Vår grabb åkte nämligen i en axkid tills han var 12o cm lång.

Svar: Zack är ca 110 cm lång, tror att rekommendationerna var fram till 115 cm.
bambi