bambi

Den perfekta brownien
Jag har bakat brownies många gånger förut men nu har jag äntligen hittat det perfekta receptet med den perfekta konsistensen och smaken! Brownies ska vara kladdiga men samtidigt "fasta" och det är precis vad dessa är. Så dessa perfekta brownies får vara startskottet för brownieveckan i bloggen!
 
Dom är sjukt lätta att göra också, allt vispas ihop i kastrullen! Om ni kan hålla er, låt browniesarna svalna över natten innan ni skär upp dom. 
 
 
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
½ tsk vaniljessens
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt
 
1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
6. Ha i smeten i en form klädd med bakplåtspapper (formen jag använde är ca 30 x 20 cm)
7. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt svalna (gärna över natten).
#1 - Amandas jul

Det här inlägget hamnar under mina bokmärken. GOTT!

#2 - Ylva Nilsson (stadigare)

Jättebra idé med brownie-vecka! Ville bara berätta att internet är bra konstigt.. jag sökte på google: "källförteckning med underrubriker".. och så kom dina Rainbow-cupcakes upp bland bildsökningsresultaten! Knasigt.

#3 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Ååååh måste testa! SES imorgon <3

#4 - Johanna

Hamnar i mina favoriter som så många andra recept härifrån :-)

#5 - Kristin // The Chocolate Box

Vad roligt med brownievecka! Brownien är ett utav mina absoluta favoritbakverk :) Och om du säger att detta är det bästa receptet, då måste jag ju testa det :D

#6 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Håller på och bakar detta just nu. Smeten är ju gudomligt god =)

Stötte dock på ett litet problem. Skulle ha gjort det laktosfritt men hittade ingen blockchoklad som var garanterat laktosfri. Så jag får göra en brownievariant med kakao också för att kunna bjuda min vän som är laktosintolerant!

Svar: Tänk då på att kakao är torrare än smält choklad. Du kanske får kompensera med lite mer vätska...
bambi

#7 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Jag hittade ett recept med kakao och där det var mer smält smör. Den är i ugnen nu så får hoppas den blir bra.