bambi

Ibland är det extra roligt att vara lärare...
Idag har jag faktiskt gått runt med huvudvärk hela dagen. Men allt kändes lite lättare när först, en gammal elev, sa att hon ville ha mig i engelska igen (hon hade mig förra året) och sen när en annan lärare berättade att mina elever hade sagt att dom tycker om mig så otroligt mycket! Wow, det kändes riktigt bra! Det är inte ofta man får höra det från en annan lärare.
 
Men jag har haft mer energi denna termin och det gör att jag orkar engagera mig mer i eleverna och vara den lärare jag vill vara. 
 
Jag är klar med utvecklingssamtalen men jag har en enorm rättningshög som väntar på mig till nästa vecka. Det är det jag kommer att sysselsätta mig med under höstlovet (förutom måndag och tisdag då vi har möten).
 
Men innan lovet ska jag avsluta ett roligt projekt som jag har tyckt har varit väldigt lyckat. Jag visade dokumentären "Shut Up and Sing" som handlar om Dixie Chicks. Det är en väldigt bra dokumentär som handlar om hur sångerskan i gruppen kritiserade Bush när han skulle invadera Irak. När hon gjorde detta så blev det en folkstorm och folk protesterade utanför deras konserter och körde över deras cd-skivor med traktorer och allt möjligt för att dom tyckte att det var fel att öppet kritisera presidenten. Eleverna tycker att det är intressant och dom får lära sig lite om sydstats-kulturen med country-musik, dixie och politiken som hör till det. 
 
Två dagar kvar... sen är det höstlov!
#1 - Linn

Jag funderar också på att utbilda mig till lärare.. Vilket ämne undervisar du inom? :)