bambi

Konditor/bloggduellen på Chokladfestivalen
 
Igår var det alltså dags för mig att vara med och tävla på Chokladfestivalen. Jag var väldigt nervös innan och vi visste ju inte vad det var vi skulle göra eller vem det var jag skulle tävla med. Vi var alltså en kändis konditor och en bakbloggare i varje team. Jag blev ihop parad med Anders Oskarsson som är med i Svenska Kocklandslaget och världsmästare i marsipan (därför hette vi Team Marsipan). 
 
 
Vi fick i uppdrag att göra en glasscoupe (alltså en glassdessert i ett glas) och en pralin. Vi fick 45 minuter på oss att förbereda oss och sen 1 timme och 15 minuter att utföra dessa två uppdrag. 
 
 
Jag får förklarat för mig hur deras high-tech ugn fungerade. Det som man ställde plåtarna på inuti snurrade! Vi hade även superfrysar, en stor glassmaskin (typ som mna gör mjukglass i) och maskin med tempererad choklad!
 
 
Som en sann bloggerska så var jag tvungen att ta lite bilder emellanåt (och maken tog bilder från publiken).
 
 
Sen så delade jag ut glassen till juryn, som bestod av två konditorer och resten publik.
 
 
Här intervjuas några andra deltagare men ni ser alla tre glassar uppe på stora skärmen, vår glass är längst till höger. 
 
 
Vi gjorde en jättegod salt-kola-glass med browniebitar (jag hade huvudansvaret för browniesarna förstås), hallon, chokladsås och mangosås. 
 
 
Vi väntar otåligt på juryns röstning.... Vi var lag nummer tre... och så här såg det ut när dom röstade på glassarna:
 
 
Det kändes ju bra! Puh, sen var det bara pralinerna kvar....
 
 
Men först en kort intervju med oss uppe på scenen... jag visste knappt vad jag sa... haha...
 
 
Anders lägger upp våra praliner på ett fat. Vi gjorde praliner med kaffe tryffel och karamelliserad kakao. Denna sång gick det så här:
 
 
Jag tror att vår kaffepralin inte gick hem så bra hos den unga publiken.... Så det var lag nummer 1 som vann i vår omgång.
 
Jag är faktiskt inte alls ledsen över att vi inte vann för jag hade jätteroligt och tyckte det var så spännande som det var. Det var en häftig upplevelse att baka inför publik, men man glömmer bort publiken nästan direkt... förutom när Zack ropar "hejja mamma!"  ;)
#1 - tindra

Hej vännen, oh vad gott allt såg ut! Hoppas du hade skoj, skulle vart kul och vara där på plats men jag jobbade hela söndagen. Kram på dig

#2 - Lina

Vad duktig du är :) Du är ju en vinnare ändå som gjorde det, hade önskat jag kunde vara där å se det. Ha en fin dag, kramar

#3 - Marlene

Gud så kul det måste ha varit!!!

#4 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Men vad kul det ser ut. Synd att ni inte vann :)

#5 - Therese

Synd att ni inte vann, men det ser ju ut att ha varit fantastiskt kul ändå:) Själv så hade jag nog aldrig vågat ställa mig och baka sådär inför publik.

#6 - Mika

Alltså den där juryn hade en inte tackat nej att sitta i...:) Ni ser ut att ha haft det jättekul!
Något som slog mig (som inte alls är chokladrelaterat); du och Linnea Schibbye är himla lika!

#7 - Carolina

Vad kul det ser ut, hade varit skoj att se live också - synd bara att ni inte vann men jag tror du har rätt i att den yngre publiken inte charmas utav kaffesmak på samma sätt som en äldre skulle älskat det :-)

#8 - dianasdrömmar

Den där glassen lät vansinnigt god kram Diana

#9 - finurliga fröken

Gud va roligt! Hur de gick spelar ju inte så stor roll. De är ju världens upplevelse. Kram

#10 - Kristin // The Chocolate Box

Ja, visst glömmer man bort publiken? Man är ju så himla fokuserad på det man gör.

Eran glass lät supergod, jag försökte vifta allt vad jag kunde för att få vara med och smaka, but no such luck ;)

Hoppas du är nöjd med dagen i alla fall, det tycker jag du borde vara! :)

#11 - Sanna

Gud vad roligt det ser ut att vara! Vi var och tittade lite där under söndagen, men missade tråkigt nog dig.

Kram Sanna

#12 - ume71

Ser ut som min gamla kollega Tony Olsson som ger instruktioner vid ugnen

Svar: Ja, det är Tony :)
bambi