Dags för ett helt nytt recept i brownieveckan, denna gång med den underbara kombinationen nutella och jordnötssmör. Kombinationen sött och salt är oslagbar! Dessa blir verkligen försvinnande goda!
50 g smör, rumstempererat
3 dl farinsocker
½ tsk vaniljpulver/vaniljextrakt
2 stora ägg
1 tsk bikarbonat
1 1/4 dl jordnötssmör
1 3/4 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
2 msk smör
½ dl nutella
1 dl hasselnötter, hackade
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan vanilj, ägg och bikarbonat och rör ihop.
3. Rör sedan ner jordnötssmöret och till sist vänd ner mjölet.
4. Ha i smeten i en form med bakplåtspapper, bred ut det så att det blir ett jämnt lager.
5. Smält choklad och smör i en skål i micron.
6. Rör sedan i nutella och hackade nasselnötter i chokladen. Bred över chokladsmeten på jordnötssmörssmeten.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna, helst över natten.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)
#1 -
Amy
Hur många bitar blir det av detta recept? Är det ungefär så många man får av alla dina brownie recept?
Tänkte baka dina kolabrownies (de med kola swirl) och funderar på om jag behöver göra dubbel sats.... :)
Svar:
bambi
#2 -
Amy
Tack för snabbt svar, jag gör nog två satser för säkerhets skull. ;-)
Vad tycker du är bättre: att dubbla receptet och sen dela ut i två formar eller göra varje sats för sig? Vill imponera med dessa goda brownies så vill att dem ska bli så bra som det bara går. :-)
Svar:
bambi
#3 -
Beata
Älskar dina recept! Håller på med min porterstek nu så här på en onsdag :-) Blåbärstårtan som finns bland dina recept är bland annat återkommande och gör alltid succé :-)