Pulled Chicken Teriyaki

Ååååh, så gott detta blev! Maken tyckte att teriyakin smakade bättre än den man köper på restaurang och jag kan bara hålla med! Jag förberedde detta dagen innan så att kycklingen verkligen fick suga åt sig av marinaden under natten.
 
 
 
900 g kycklingfile
1 1/2 dl soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk honung
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
 
1. Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung och svartpeppar i en bunke. Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt. Marinera kycklingen i marinaden några timmar men helst under natten.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugns form (spara marinaden). Tillsätt 2-4 msk vatten i ugnsformen med kycklinen och grädda kycklingen i 30 minuter.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en aning. Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel.
4. Hetta upp en panna och häll i lite vatten ihop med majsstärkelsen och vispa ihop. Häll ner marinaden i pannan och låt puttra upp till såsen har den konsistens du vill ha, tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris. 
 
Har ändrat receptet lite, men orginalet kommer ifrån Matildas Mat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Madeleine
2013-10-03 @ 08:00:55 Blogg: http://madeleinesrecept.wordpress.com

Mums vad gott!

Petra
2013-10-03 @ 09:54:50

Tack för tipset, ser supergott ut, måste provas!

Världens bästa Maria
2013-10-03 @ 11:29:31 Blogg: http://mariajohanssons.blogg.se

Detta måste jag ju bara testa! Jag tokgillar Pulled Pork (fast Pulled Beef är godare, jag är inte så förtjust i fläskkött) och jag tooookgillar Teryiaki!! Kan detta bli annat än en hit? I Think not! :-)

sofie mumsfillibaba
2013-10-03 @ 16:22:57 Blogg: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

LÅter gott! Ska jag testa i morgon tänkte jag. Är det japansk eller kinesisk soya du använder? Blir väldigt glad för sva0 snarast!!! (på väg till ica....:))

Svar: Jag använde kinesisk men jag tror att det går bra vilket som....
bambi

Jeskan
2013-10-05 @ 10:40:13

Testade detta recept fast med laxfileer istället, blev supergott och gillades av hela familjen. Även 3,5-åringen, som tyckte det var kul med svart lax! ;-) (hade ej sönder filéerna, såsom man gör med kycklingen). Tack för receptet!

Anna
2013-10-06 @ 10:25:51

hittade hit av en enda stor slump men oj vad mycket gott man hittar här :) vet inte vart jag ska börja :) gillar framförallt att maten funkar för både barn och vuxna, inte bara "barnmat" och så gillar jag att det inte är överdrivet mycket fläskkött här, äter mest veg, kyckling och fisk. Så nu ska här lagas mat :) tack för en bra blogg.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










Beauty Planet