bambi

Pulled Chicken Teriyaki
Ååååh, så gott detta blev! Maken tyckte att teriyakin smakade bättre än den man köper på restaurang och jag kan bara hålla med! Jag förberedde detta dagen innan så att kycklingen verkligen fick suga åt sig av marinaden under natten.
 
 
 
900 g kycklingfile
1 1/2 dl soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk honung
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
 
1. Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung och svartpeppar i en bunke. Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt. Marinera kycklingen i marinaden några timmar men helst under natten.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugns form (spara marinaden). Tillsätt 2-4 msk vatten i ugnsformen med kycklinen och grädda kycklingen i 30 minuter.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en aning. Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel.
4. Hetta upp en panna och häll i lite vatten ihop med majsstärkelsen och vispa ihop. Häll ner marinaden i pannan och låt puttra upp till såsen har den konsistens du vill ha, tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris. 
 
Har ändrat receptet lite, men orginalet kommer ifrån Matildas Mat.
#1 - Madeleine

Mums vad gott!

#2 - Petra

Tack för tipset, ser supergott ut, måste provas!

#3 - Världens bästa Maria

Detta måste jag ju bara testa! Jag tokgillar Pulled Pork (fast Pulled Beef är godare, jag är inte så förtjust i fläskkött) och jag tooookgillar Teryiaki!! Kan detta bli annat än en hit? I Think not! :-)

#4 - sofie mumsfillibaba

LÅter gott! Ska jag testa i morgon tänkte jag. Är det japansk eller kinesisk soya du använder? Blir väldigt glad för sva0 snarast!!! (på väg till ica....:))

Svar: Jag använde kinesisk men jag tror att det går bra vilket som....
bambi

#5 - Jeskan

Testade detta recept fast med laxfileer istället, blev supergott och gillades av hela familjen. Även 3,5-åringen, som tyckte det var kul med svart lax! ;-) (hade ej sönder filéerna, såsom man gör med kycklingen). Tack för receptet!

#6 - Anna

hittade hit av en enda stor slump men oj vad mycket gott man hittar här :) vet inte vart jag ska börja :) gillar framförallt att maten funkar för både barn och vuxna, inte bara "barnmat" och så gillar jag att det inte är överdrivet mycket fläskkött här, äter mest veg, kyckling och fisk. Så nu ska här lagas mat :) tack för en bra blogg.