bambi

Some creative baking
 
Idag har vi hållt på med pyssel - pysselbakning. Jag bakade några vanliga vaniljbottnar i fina formar från Pyrex i form av siffror och cirkusdjur. Sen så gjorde jag iordning glasyr  i olika färger och skålar med olika strössel så fick barnen dekorera.
 
 
Ni missar väl inte tävlingen i samarbete med Pyrex där ni bland annat kan vinna såna här roliga formar (plus annat, allt till ett värde på över 1000 kr!)? Det är inte många tävlande, alltså stor chans att vinna!
 
 
Just nu kan man få såna här söta bagar-set på Pyrex-hemsida om man är bland dom första 100 att svara på deras enkät.
 
 
En sak som jag kan tipsa om, som jag har lärt mig av proffsen (när jag har gått kurs på Chokladfabriken och tävlade på Chokladfestivalen) är att fylla en sprits med smeten så kan man enkelt fylla formar utan spill!
#1 - Anonym

Låter du aldrig barnen experimentera med ingredienser i köket själva? Ställa fram mjöl, socker, sirap osv och sen låta de "baka" och experimentera.

Svar: Nja, tycker nog att dom är lite för små för det... Men ibland hjälper dom mig att baka.
bambi

#2 - Annika

Hej! Vad använde du för smet? Och så vill ja bara säga att jag tycker väldigt mycket om din blogg! Ha en bra kväll . Annika

Svar: Jag använde denna botten: http://bambi.alltforforaldrar.se/2011/september/vaniljcupcakes.html
bambi

#3 - Fru P

Det har jag aldrig tänkt på.... Tackar för tipset, det ska praktiseras!!

#4 - Lina

KUL längtar tills jag får mina formar :) Kram

#5 - Hanna

Jag tänkte att jag sa ge mig in i tävlingen :) Men lite osäker på vad jag ska göra bara? Det är inte mycket mat i Rödluvan? Hur blir jag inspirerad egentligen? Ska det vara köttigt, blodigt, rött, rödvin, bröd eller bara lagat i en slowcooker :)

Tänkte delta i enkäten men något gick fel, så innan jag skrivit in alla uppgifter stod det att man bara kan skicka in en gång. Jag tror att jag råkade klicka bakåt en gång.

Svar: Jag tänkte mer på att när du är hungrig som en varg, vad äter du då? :)
bambi

#6 - Hanna

Ah, du menar såååå :)

#7 - Jeanette

Vad roligt med pysselbak:)

#8 - Sofia

Jag fick samma meddelande, att man bara fick deltaga en gång.
Fast jag gjorde bara som det stod.
Tråkigt.