bambi

Karamellkokeri
 
En sak som jag inte kan sluta tänka på, från Astrid Lindgrens Värld, är deras karamellkokeri. Gud, så goda karameller! Jag ångrar så att vi inte köpte mer! Borde ha köpt ett helt lager!
 
Jag blev lite hoppfull när jag såg att dom hade en hemsida och dök genast på datorn och tänkte att jag kunde beställa hem lite mer godis. Men icke  :( 
 
 
Det var ett paradis även för barnen... speciellt när man fick provsmaka lite  :)
 
 
Fina hårda karmeller.... men min absoluta favorit blev denna:
 
 
Himlen i en liten påse... även päronkonjaken var riktigt god.
#1 - Emma Mamma till Eddie & Wilton

ÅÅ Mariannelunds kokeri jag kommer därifrån och var i deras lilla butik för 2 månader sen där och deras godis är bara så gott !! Man skulle kunna handla hur mycket som helst ska upp dit i Oktober igen och har redan en hel lista på vilket godis jag ska köpa...

Den regnbåge gjorde dom när pride festivalen var då ville dom också vara med på ett hörn ..

#2 - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Synd att man inte kan beställa över internet :)

#3 - TantMango

Å jösses så gott! Marknadsgodis kallar jag det. Åt det alltid på marknader som barn. Hittade det i somras och köpte en jättepåse men varken sambon eller Lillan gillade det så jag fick allt för mig själv! Skulle vara kul att veta mer vilka marknader det finns på för jag hade inte sett det på flera år.

#4 - Agnieszka-2barnsmorsan

Det är så himla mysigt och fint där! Min fd svärfar bor i MAriannelund och jag minns när vi var där när Elton var liten, så tog vi skrindan och tog en promenad dit, riktigt mysigt!

#5 - Ellinor

Älskar också hårda karameller! Ett tips är att semestra i Gränna! Rena himmelriket och överallt fick man provsmaka. Fanns så mkt mer än bara polkagrisar. Jag älskar saltlakrits och det fanns supergoda på flera ställen, med turkisk peppar smak mm. Supermysig liten stad också!

#6 - Nenna - livet så här långt

Jag är ju uppvuxen med både Figeholms konfektyr och Mariennelunds konfektyr och handlar ALLTID en påse när det är marknader häromkring. Då är teaterkonfektyr och nougaten favoriterna.

Men som inbiten figeholmare måste jag ändå säga, får du chansen smaka Figeholms konfektyr - de är MYCKET godare än Mariannelunds. Och då är ändå Mariannelunds godis väldigt gott. =)