bambi

Nallebjörnskakor
Det som dom allra flesta kommenterade och berömde igår var kakorna. Jag bakade tidigare under veckan ett gäng nallebjörnskakor. Alltid när jag bakar till kalas så bakar jag kakorna först, för kakor klarar sig längst (om man vill slippa frysa in). Dessa kakor är faktiskt mycket mycket lättare än dom ser ut! Allt man behöver är två runda utstansare i olika storlekar. Jag hade ingen som jag tyckte passade för den stora cirkeln så jag använde faktiskt ett snapsglas, så man behöver inga avancerade grejer för att kunna baka dessa. 
 
 
36 st. nallebjörnskakor
 

180 g rumsvarmt smör
Knappt 2,5 dl socker
1 stort ägg
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt

100 g mörk choklad

 

Kristyr (florsocker + äggvita)

Mörk choklad (ca 100 g)

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt ägg.

3. Blanda dom torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner dom torra ingredienserna, lite i taget, i smörblandningen. Blanda tills det blir en smidig deg.

4. Dela degen i två och lägg den ena åt sidan. Smält chokladen och blanda ner det i den andra halvan.

 

 

5. Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper (till ungefär samma tjocklek som pepparkaksdeg). Lägg in i frysen (med bakplåtspapperna kvar) i cirka 5 minuter. Dra bort dom översta bakplåtspapperna och tryck ut 36 stora cirklar (hälften ljusa och hälften mörka) och 72 små cirklar (dubbelt så många).

 

 
6. Lägg en stor cirkel på bakplåtspappret, sen en mindre cirkel (i den andre färgen) i nedre delen av den stora cirkeln. Dela sen en till liten cirkel på mitten och sätt dit som öron. Fortsätt så tills du har fyllt plåten. Grädda sedan kakorna i 10-12 minuter i mitten av ugnen. 
 
 
7. När kakorna har svalnat så blandar du till kristyr och smälter mörk choklad. Spritsa på ögonvitor på alla kakor och sen en pupil med mörk choklad på alla. Sedan gör du munnen och nosen i kristyr på dom med mörk nos och spritsar mun och nos med choklad på dom med ljusa nosar.
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Julia

Så himla fina! :)

#2 - Camilla

Oj så söta!!! :)

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Åh vad söta!!

#4 - ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

dom där hade ju blivit en mega hit här hemma hos grabbarna =) kanske något att baka när man blivit frisk här hemma

#5 - Carolina

Åh de är ju ljuvliga, måste provas här hemma :-) Kram

#6 - Carolina

Vad är det för storlek i diameter ungefär på de runda utstickare som du använt till kakorna - ser ju ganska stora ut men ett snapsglas är väl inte så stort? ;-)

Svar: Snapsglaset är 5 cm i diameter (den är bredare upptill än nertill) och utstickaren är 2,5 cm i diameter.
bambi

#7 - Deer

Fantastiska kakor! Ska baka dom till Harpans 2-årskalas. Tack för tips :)

Kram

#8 - Bea

Jättefin blogg! Försöker skapa en bakblogg , hur har du gjort din header och allt på din blogg runtomkring , skulle vilja ha något liknande

Svar: Headern är det en fotograf som har tagit och LadyDahmer har fixat designen :)
bambi

#9 - felicia

söta kakor :)

#10 - Therese

Åhhhh så fina!
En fråga bara; hur långt innan kalaset kan man göra dessa, tänkte göra dem kanske 2 veckor innan, är det bättre och frysa den då?

#11 - Rebecca

Så coola. Dessa måste jag testa:-)

#12 - Hannah

Hej
Jag vill bara tacka för receptet och idén till dessa söta kakor. Jag bakade dem till min son Lokes 4års kalas i helgen. De blev verkligen succé!