bambi

Saker ni inte visste om mig - del 1
Det är många bloggläsare som tror att dom känner en bloggare bara genom bloggen men det är så mycket som utelämnas ur bloggen. Det är ju omöjligt att ta upp allt i bloggen och så skulle det nog vara rätt så tråkigt att "redovisa" allt man gör om dagarna på bloggen.
 
Sen så är det ju så mycket från ens historia som bloggläsare inte känner till, som har format en och som påverkar en. Oftast så skriver man som bloggare om det som händer nu och inte det som har hänt tidigare.
 
Igår när vi var på väg hem från kalaset så började jag och maken prata om en sak som inte ens han visste om mig (eller så har han kanske glömt bort det). Det hände när jag var 9 år och hade nyligen flyttat hit till Sverige. Jag sprang och lekte med en kompis när det kom en cyklist. Då kom vi på att vi skulle leka att denna cyklist jagade oss, sen minns jag inte exakt vad som hände för cyklisten körde på mig och jag fick hjärnskakning. Jag blev inlagd på sjukhuset för jag var väldigt förvirrad, mindes inte vilken dag det var...osv. En ganska allvarlig hjärnskakning alltså. Jag blev väckt var 3:e timme under natten och dom hade stenkoll på mig.
 
Långt upp i tonåren var jag fortfarande rädd när cyklar kom cyklande bakom mig. Jag kunde bli helt stel och stannade ofta tills cykeln hade passerat. Det är mycket bättre nu men jag märker ändå att det sitter i lite. Jag har lärt barnen att titta noga när dom korsar en cykelväg (ungefär som när man korsar en väg) och att dom inte ska gå på cykelvägar.
 
Nu som vuxen så är jag väl mest förfärad över att cyklisten (som jag minns som mycket äldre än oss) inte stannade för att se hur det gick med mig utan han lämnade ett skadat barn med ett annat litet barn. Jag minns inget mellan det att jag blev påkörd tills jag vaknade upp på sjukhuset. Har ingen aning om hur jag kom dit ens?!
#1 - Nea- 3barnsmamma till en 08:a, 09:a & Nyfödd

Jag blev också påkörd av en cyklist i full fart när jag skulle gå över en cykelbana efter skolan. Tror jag gick i första eller andra klass. Trillade omkull men min stora ryggsäck la sig turligt nog under mitt huvud. Han som körde på mig blev livrädd och bar hem mig. Bar ett stenkast från cykelbanan. Han pratade med mina föräldrar och gav dem hans uppgifter ifall något gått sönder som han skulle ersätta osv. Hade nästan glömt bort det tills jag läste ditt inlägg =)

#2 - AktivaDagar

Intressant inlägg, inte minst just att man tror sig känna bloggaren.... Men det är ju valda sidor man visar... Ibland kan man ju känna sig lite utlämnad, man vet ju inte vem alla som läser. Men jag väljer ju själv vilka delar av mitt liv de läser om...

#3 - Hanna E

Vad bra att du lär barnen att se sig ordentligt för när de går över cykelbanor, jag cyklar själv till och från jobbet och det händer rätt ofta att jag får tvärnita föra att människor bara kliver rätt ut i cykelbanan (eller vägbanan också för den delen).
På vissa ställen är det dåligt skyltat (vilket jag har påpekat för kommunen), men många går i sin egen värld och verkar inte se alls hur de går och när jag plingar så blir många sura trots att de går mitt i cykelbanan.

#4 - Tess

Det är verkligen HEMSKT med personer som inte stannar. En olycka kan hända alla, men man stannar efteråt och kollar hur det gick och kontaktar hjälp om det behövs. Det tycker jag är vanligt sunt förnuft.

#5 - Laura

Jisses vad hemskt! Vad bra att det inte var "värre" än så, men det kunde ju slutat mycket mer illa. Vissa människor är ju bara så dumma :(
Ja, vissa läsare tror verkligen att de känner en bara för att de fäljer en länge...ack så fel de kan ha. Man utelämnar mer än man tror ibland.
Ha en fin kväll! :)