bambi

Husdjursmässan på Kistamässan
 

Igår, sista lediga dagen, tog jag med barnen på Husdjursmässan på Kistamässan efter tips om den av Linda. Där fanns nästan alla djur man kan tänka sig att ha som husdjur.

Jag har alltid haft husdjur, hela mitt liv, bara korta perioder där jag inte har haft något djur. När jag var liten i USA födde vi upp kaniner och jag hade undulater och en chihuahua som hette Snoopy. Sen när vi flyttade hit till Sverige hade jag kaniner, ökenråttor och en golden retriever. När jag flyttade hemifrån har jag nästan hela tiden haft katt.

Husdjur har varit en stor del av mitt liv och jag minns med glädje och kärlek tillbaka på mina husdjur. Just nu känns det dock som att det räcker med katt, men när barnen blir lite större och kan ta lite mer eget ansvar så kanske det kan bli nån kanin eller marsvin. Husdjur kan lära barn så mycket, att ta ansvar och känna empati för djur.

 
 
Det blev ponnyridning också. Barnen ÄLSKADE det och jag längtade tillbaka till den tiden då jag red. Jag älskade att rida och tog lektioner från ca 10-15 års ålder (med vissa uppehåll).
 
 
Leah var så modig och ville gärna klappa alla djur. Hon frågar alltid först, en regel som jag har hållt stenhård på. Men hon älskar verkligen djur och en hundmänniska ända in i hjärtat, trots att vi har katt så tjatar hon om hundar och så fort hon ser en hund så frågar hon om hon får klappa.
 
 
 
Illrarna var nog mina favoriter. Om det var något djur jag ville ta med mig hem från mässan så var det nog en iller. Så gosig och söt!