bambi

Churros!

Ända sen jag var i Barcelona för tre år sen och åt färska churros så har jag tänkt att jag måste testa att göra churros själv hemma! Det är ju så fruktansvärt gott och påminner lite om donuts/munkar.

Oftast så serveras churros tillsammans med varm smält choklad och allra godast är dom när dom är helt färska.

 

2 ½ dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk socker
2 ½ dl vetemjöl
5 ägg
Olja till fritering
Kanel
Socker
Mörk choklad (jag blandade lite i lite ljus choklad också)

1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
2. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen i ca tre min tills massan släpper från kanterna.
3. Häll över massan i en bunke och blanda i äggen ett i taget.
4. Häll degen i en sprits, gärna metall sprits för att få till kanterna.
5. Hetta upp frityroljan till 180 grader.
6. Spritsa ner degen och knipsa av den med fingrarna eller en sax när dom är lagom långa. Fritera tills dom är gyllenbruna.
7. Doppa i socker och kanel. Smält chokladen och doppa sen churrosen i den varma chokladen.