bambi

Bakad brietårta med soltorkade tomater och vitlök
Har ni testat att baka brieost? Det är helt fruktansvärt gott! Ännu godare blir det tillsammans med en massa massa vitlök och soltorkade tomater. Låt allt baka tillsammans och sen servera den lite varm, så lovar jag att det kommer att bli en stor succé!
 
 

1 brietårta
1 burk soltorkade tomater i olja
3-4 vitlöksklyftor
persilja

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Lägg brieosten på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Finhacka soltorkade tomater, enklast tycker jag att det är att klippa dom (först som strimlor, sen ner i en skål och klippa lite till). Det gör inget om lite av oljan följer med.
4. Pressa ner vitlöksklyftor och rör om. Lägg röran ovanpå brietårtan.
5. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Strö över lite hackad persilja. Servera den varm tillsammans med kex.