bambi

Nya tapeter i tre rum!

God morgon ny vecka! Hoppas att allt är bra med er <3

Jag lovade er lite före- och efterbilder på tapetseringen som vi gjorde för 2 veckor sen. Jag hatar verkligen att bo i renoveringskaos, men det är ju rätt trevligt efteråt när allt är klart och allt har blivit så fint! Men jag minns fortfarande när vi renoverade badrummet, som tog 2 månader (!) och vi bodde bland byggdamm och skräp så länge. Det var riktigt jobbigt!

Denna gång så var det klart på en vecka, det var ju lite mer lagomt!

 

Alla förebilder är ifrån när vi köpte huset och är alltså med förra ägarnas möbler. Jag kom inte ihåg att ta egna förebilder. Jag var lite för ivrig med att städa bort allt inför att målarna skulle komma och mitt i all undan-plockning kom jag på att jag skulle ju ta bilder!

Vårt hus har tre våningar om man räknar med källaren. Man kommer in via källaren, så det är faktiskt det första man ser. Tidigare så var det en beige-orange färg på väggarna, men nu blev det istället en vit tapet med blåa blommor. Det blev som ett helt nytt rum! Tapeten kommer från Ellos och är deras egna märke.

 
Sen så tapetserade vi tv-rummet. Dom förra ägarna använde inte rummet som tv-rum, som ni kanske ser. Men jag ville ha en mörk tapet där, eftersom man gärna vill ha det mörkt om man ser på tv eller film. Så det blev en svart tapet med gråa och guldiga inslag. En superfin tapet och detta rum är det som jag blev mest nöjd med. Tapeten heter Duro Ballad Glänta.
 
 

Sen har vi hallen, där blev det denna ljusgråa tapet. Dom förra ägarna hade en rutig tapet som vi målade vitt när vi flyttade in. Jag märkte att jag tyvärr tog bilderna från ett annat håll än vad mäklaren hade gjort, men jag ville visa er så mycket av tapet som möjligt.

Jag älskar denna tapet, som heter Sweet Cotton och kommer från Majvillan. Jag får en känsla av ombonad när jag ser den. Det är ett stickat mönster i bakgrunden och sen bomullsväxter, vilket gör att det känns som om man sveps om av en mysig stickad filt (tycker jag i alla fall!).

Det är jätteskönt att få upp lite tapeter och det känns som om huset har blivit lite mer personligt. Nu var detta bara tre rum och vi har många fler rum som vi skulle vilja göra om, men vi måste nog fundera lite till och det är nog bra att ta lite i taget.