bambi

Drängen

Hej vänner! Tänk att det redan är torsdag! Denna vecka har varit lite extra stressig med registreringar inför exams. Mina elever skriver ju slut prov – ”exams” – i sina ämnen. Dessa prov administrerar IB centralt, dom gör proven och rättar dom. Men vi måste se till att eleverna får rätt prov på rätt nivå, så det är väldigt viktigt att alla registreras rätt. Även att deras namn och personuppgifter är rätt eftersom det är det som kommer att stå på deras diplom senare.

I helgen ska jag dock äntligen få ta det lugnt. Jag ska åka tillsammans med sju andra tjejer till en gård där vi ska mysa och umgås. Det ser jag verkligen fram emot! Jag har ansvar för maten på fredagkvällen så jag har hållt på och planerat och fixat med det också  🙂

Och på tal om god mat så har jag ju inte berättat för er om den underbara restaurangen vi besökte när vi var i Örebro!

Barnen börjar äntligen bli så pass stora så att man kan ta med dom ut på ”fin” restaurang – och dom uppskattar det! Vi gjorde ju det i somras i Göteborg och Zack pratade massor om det, han tyckte det var så gott och så roligt. Så vi tänkte att vi testar det igen när vi ändå åker till Örebro. Så jag kollade upp vilken restaurang som hade fått bäst betyg på TripAdvisor i Örebro (alltid ett säkert kort!) och bokade ett bord åt oss på Drängen.

Jag och maken tog Drängens klassiker och det var verkligen helt fantastiskt gott!

 
Förrätten var en varm getost med rödbetssorbet och valnötter (helt fantastiskt gott!).
 
 
Varmrätten blev ryggbiffen med rökt tomat, lök och kappa. Zack tog en likadan men i barnportion.
 
 

Leah tog köttbullar med potatismos. Titta vilken underbar portion!

Efterrätten var också helt fantastisk, det stod bara ”cheesecake” men in kom ett ”ägg” på ett fågelbo. Ägget var cheesecake och inuti var ”gulan” som smakade citrus. Härligt söt-syrligt och så fyndigt att göra det som ett ägg så där. Tyvärr missade jag att fota det…

Restaurangbesöket var höjdpunkten på Örebro-resan för mig, så mycket gott. Det var även nyttigt för barnen att testa lite nytt. Vi fick en aptitretare som bland annat bestod av kycklinglever och det åt dom, vilket jag faktiskt inte trodde att dom skulle! Så det blev massor med goda smaker och så får man sitta länge tillsammans och prata. Det är verkligen underbart!