bambi

En annorlunda läxa
 

För nån vecka sen så fick Leah en lite annorlunda läxa. Hon går i första klass nu och dom arbetar mycket med bokstäverna. Just den veckan arbetade dom med bokstaven ”i” och läxan var att göra trolldeg hemma och ta med till skolan. Sen i skolan så skulle dom göra små igelkottar av trolldegen, då ”igelkott” börjar med bokstaven ”i”.

En väldigt rolig läxa tyckte Leah och vi läste recept tillsammans och mätte upp alla ingredienser tillsammans.

 

Vi hade aldrig gjort egen trolldeg förut, men det var ju väldigt enkelt! Den blev väldigt bra också, inte kladdig eller klibbig (annars kan man tillsätta mer mjöl). Sen så kan man förstås färga den enkelt med karamellfärg också (men det fick vi inte göra enligt ”läxan”).

Leah älskar ju allt som är lite ”pyssligt” och jag hittade en sån perfekt julklapp till henne! Det är en prenumerationstjänst där man får hem pyssel varje månad. Det kallas för Pyssligaklubben. Jag har inte hunnit testa själv, utan har precis anmält oss. Och jag är helt osponsrad! Jag tyckte bara att det verkade så roligt och ville tipsa er om ni också har nån där hemma som tycker om att pyssla (jag vet hur svårt det kan vara att komma på julklappar också).