För mig som är uppvuxen i USA så är ju november månaden då man firar Thanksgiving och då äter man bland annat kalkon men också pumpapaj. Den äter man då och då under hösten och den är ju bara så god. En riktig pumpkin pie smakar verkligen höst. Den har kryddor som påminner lite om pepparkakskryddor men smakar inte pepparkaka. Den är lite söt, men inte för söt. Den är len och krämig och rätt så mättande.
Jag har ett annat recept på pumpapaj här på bloggen men denna gång så testade jag att göra en pumpapaj med kondenserad mjölk och en burk med färdig pumpapuré. Pumpapuré beställde jag från en av sidorna som säljer amerikansk godis och mat (tror det var usagodis.se). En burk brukar kosta ca 40 kronor.
re

3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1 burk pumpapuré
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk muskotnöt
½ tsk salt
1 burk söt kondenserad mjölk
2 ägg

2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det till en deg. Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
3. Sätt på ugnen på 225 grader.
4. Kavla ut degen och lägg ut det i ett pajskal så att botten och kanterna täcks. Nagga hål med en gaffel och förgrädda skalet i ugnen i 10 minuter.
5. Ha i pumpapuré och alla kryddor i en kastrull. Värm upp och rör om. Häll sen över i en skål.
6. Låt pumpapurén svalna, vispa sen ner ägg och kondenserad mjölk till en slät smet. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
7. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter (fortfarande på 225 grader). Sänk sen värmen till 175 grader och låt pajen grädda i ytterligare 40 minuter.

