bambi

Tacopaj för många!

Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos)! Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj! Den räcker till ca 8-12 personer (om några är barn så räcker det till det större antalet). Eller om ni inte ska ha gäster så blir den perfekt som matlåda eller lunch under helgen!

Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med creme fraiche som jag brukar göra, men denna är i större format. För att göra den lite extra festlig så strö över krossade tortilla chips!

Pajdeg
250 g smör
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl vatten

Tacofärs
ca 800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten burk majs

Topping
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
2 tsk soja
2 tomater
2-3 dl riven ost
1-2 dl tortillachips

1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Knåda ihop mjöl, smör, salt och vatten till en deg. Tryck ut degen i en långpanna och nagga pajskalet med en gaffel. Ställ i kylskåpet under tiden.
3. Stek köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt kryddan och vattnet. Pressa ner vitlöken. Rör om och låt puttra på svag värme.
4. Hacka paprikan. Tillsätt den tillsammans med majsen och rör om. Ta bort köttfärsen från värmen.
5. Förgrädda pajskalet 12 minuter mitt i ugnen.
6. Häll i tacofärsen i det förgräddade pajskalet.
7. Rör ihop creme fraiche, chilisås och soja. Häll det över tacofärsen.
8. Skiva tomater och lägg ovanpå. Strö över riven ost och krossad tortillachips och ha på toppen.
9. Ha i pajen i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten har fått lite färg.

 
Innan den ska in i ugnen!