bambi

Sommarprojekt

Innan sommaren så brukar jag tänka att jag ska ta tag i det och det..osv… Listan brukar göras lååång och sen vips så är sommaren slut och så har man inte hunnit med mycket på den där listan. En sak som har funnits med på den där listan nu i två år är att städa och rensa i garaget. Vi har bott i huset i fyra år nu och använder garaget mestadels som förråd. Saker har legat huller om buller och det har inte varit någon ordning alls.

Så, att ta tag i garaget var väl prio ett och jag är glad att jag hann med i alla fall det under denna sommar. Jag tycker inte att man ska ha för höga förväntningar med allt som ska hinnas med och man ska vara nöjd och glad över det man faktiskt har hunnit med.

 

Det tog många timmar att gå igenom allt. Mycket slängdes, skänktes eller såldes. Kvar blev bara det som vi faktiskt vill spara. Barnen fick även en varsin ”låda” med sånt som sparas från skolan och förskolan.

Jag köpte dessa plastlådor med lock på vårt lokala ICA Maxi för en billig peng och det känns som väl investerade pengar. Man ser enkelt vad som är inuti lådorna och sakerna är skyddade mot eventuella översvämningar/vattenläckor.

 
 

Golvet har sopats och nu kommer man ju faktiskt in i garaget och fram till allt.

Jag köpte även en upphängningsgrej för verktygen på Lidl och satte upp den så det blev mer ordning bland verktygen (som förut bara låg huller om buller).

 
En annan sak som vi har tagit tag i denna sommar är att börja få ordning i trädgården. Jag tror att jag har nämnt det lite i förbifarten tidigare i bloggen, men vi har anlitat en trädgårdsarkitekt. Hon har nu kommit med ett första utkast och vi ska komma med lite synpunkter. Jag längtar så tills trädgården är iordninggjord, för just nu är det vildvuxet och oordning även där.