bambi

Pua (grisen från Vaiana) cupcakes
 

Svarta candy melts
Röda candy melts
Vita candy melts
(Eventuellt godisögon)
Stora marshmallows

2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens

Vaniljfrosting
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
en nypa vaniljpulver

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Skeda upp smeten i 8-10 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
6. Bred på frostingen på bottnarna när dom har svalnat.
7. Smält lite röda candy melts tillsammans med nån vit, för att få till en rosa nyans. Spritsa ut gristrynen på ett bakplåtspapper (gör gärna nån extra i fall att…).
8. Smält ungefär hälften svarta och vita candy melts för att få till en grå nyans. Spritsa ut fläcken vid ögat på Pua och en till grå fläck som sätts vid örat. Tryck ner godisögon innan det stelnar (alternativt, spritsa på vita candy melts som ett öga).
9. Smält lite av dom svarta candy meltsen och spritsa dit dom svarta delarna på trynet (och eventuellt ögonen).

 
10. Sätt dit delarna som på bilden. Spritsa sist dit munnen med svarta candy melts (värm eventuellt på det om det har stelnat sen du spritsade det svarta på trynet).
 
 
11. Klipp itu marshmallows snett och tryck dit dom som öron. Jag hade lite problem med att få dom att fastna så jag använde lite smälta vita candy melts som ”lim”.