bambi

Från 3-4 cupcakes om dagen...

Ni var några som var lite intresserade av att höra lite om viktväktarna. Jag köpte ett 16 veckors paket hos Apoteket Hjärtat och tänkte att jag kör på 16 veckor så får vi se. Jag är ännu inte klar med dessa 16 veckor, utan har 3 veckor kvar. Hittills har jag gått ner 10,4 kg. Det har gått förvånansvärt lätt.

I början var jag mycket mer strikt (och körde nästan bara viktväktarrecept) men nu så är mest så att jag byter ut vissa ingredienser i mina vanliga recept och då går det lite saktare… men fortfarande neråt. Det är bara en endaste vecka som jag inte har gått ner och då stod jag stilla i vikten.

 
Nu när jag och barnen var iväg på kryssningen så åt jag det jag ville men tänkte på portionerna och åt inte alls så som jag annars kanske hade gjort. Innan viktväktarna så hade jag tagit flera portioner, ätit en massa efterrätt och köpt en massa godis i tax-freen som jag hade ätit i hytten (hade lätt ätit en stor chokladkaka per kväll). Nu så åt jag en portion (men tog ändå potatisgratäng och det jag ville) och en efterrätt (mjukglass), men köpte inget godis! Ändå blev det -0,2 under dessa två dagar jag var iväg med barnen.
 
 

Jag älskar mjukglass, så jag unnade mig en varje kväll på båten (alltså två stycken).

Mitt första mål är att hamna på ”normalvikt” enligt BMI, vilket jag just nu är 3 kg ifrån. Sen får vi se. Varför jag ens började med Viktväktarna var att jag var trött på att inte orka och jag märkte hur min kropp sa ifrån. Jag fick ont i knäna speciellt, och det har försvunnit helt! Jag orkar gå upp för trapporna på jobbet, där mitt kontor ligger på tredje våningen. Förut tog jag alltid hissen, men nu gör jag aldrig det.

Jag är rätt så envis av mig, när jag väl bestämmer mig för något. Men Facebook-grupper och communityn i Viktväktarnas app har hjälpt mycket. Sen har det känts bra att jag inte har förbjudit något. Jag avstår från bakverk eftersom det är min stora svaghet och det var det som var jobbigast i början. Första dagarna var riktigt jobbiga eftersom jag var van vid att äta 3-4 cupcakes/brownies/kakor om dagen! Men så kan man ju inte hålla på! Nu är det istället kanske 1 cupcake/brownie/kaka i månaden, stor skillnad, men mer hållbart för min kropp.