bambi

Himmelska Havredrömmar

Hösten är verkligen ett ypperligt tillfälle att baka och fylla kakförråden. Just småkakor håller i flera veckor i en plåtburk i rumstemperatur och kan enkelt plockas fram till helgfikat eller när gäster tittar förbi.

Dessa havredrömmar är det bästa av två världar, med smak av goda havrekakor och med den där frasiga karaktären av drömmar. Dessa brukar bli stora favoriter på kakfatet och älskas av många!

Dessutom är dom riktigt enkla att göra! Går snabbt att slänga ihop!

 

175 g smör, rumstempererat
½ tsk vaniljpulver
3 dl socker
½ dl rapsolja
2 ½ dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk hjorthornssalt
3 ½ dl vetemjöl

50 g mörk choklad

1. Sätt på ugnen på 150 grader.
2. Vispa ihop smör, vaniljpulver och socker. Vispa det pösigt.
3. Tillsätt oljan under tiden som du vispar.
4. Blanda sen ner havregryn, kakao, hjorthornssalt och vetemjöl. Blanda tills du får en jämn deg.
5. Rulla till bollar, ca 3 cm i diameter och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lämna gott om mellanrum för kakorna flyter ut en del.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.
7. Smält den mörka chokladen i micron och ringla sen över kakorna.