bambi

Ultraljud idag

Hej vänner! Hur mår ni? Hoppas att allt är bra med er.

Idag så var jag iväg och gjorde ultraljud. Ultraljudet gjordes inte på mig utan på vår katt Hera. Hon har haft problem med njurarna – trodde vi. Så veterinären skickade en remiss till ett djursjukhus för att göra ultraljud på Heras njurar och urinblåsa.

 
Hera blev rakad på magen. Stackars Hera var så rädd och nervös så hon skakade. Hon är verkligen världens snällaste och lugnaste katt och sa inte ens pip när dom stack henne men att bli rakad var lite läskigt (men hon sa inget då heller, bara skakade).
 
 

Sen fick hon komma till detta ultraljudsrum, där hon fick ligga i mitten av denna ”madrass” – på rygg. Det tyckte hon var riktigt jobbigt, men hon jamade bara lite då och då. Jag höll i hennes framtassar och försökte prata lugnande med henne hela tiden, medan en sköterska höll i hennes baktassar och veterinären gjorde ultraljud. Hon låg så i ca 15-20 minuter, stackars Hera!

Men det som veterinären var att njurarna såg bra ut! Jag blev jätteförvånad! Men istället så hittade hon något i Heras urinblåsa som inte ska vara där. Det är antingen en allvarlig infektion som sitter djupt inne, vilket skulle vara lite konstigt eftersom hon har fått medicin för urinvägsinfektion i 5 veckor och då borde det ha hjälpt. Eller så är det en tumör och när den sitter så där så är den alltid aggressiv och inte godartad. Men denna veterinär hade aldrig påträffat just en sån här tumör på en katt någonsin förut. Veterinären tog urin direkt från blåsan med en nål (då vågade jag inte titta!) och ska då ha fått med sin celler från detta område. Så vi får provsvar efter helgen…