bambi

I have a confession to make...

Ok, jag måste nu erkänna en sak....
Ni som följer bloggen kanske minns att jag kände så otroligt starkt för att barn ska sitta bakåtvända i barnvagnen (alltså mot den som "kör" barnvagnen). Nu är det så att vi faktiskt har vänt på Zack.. *skäms när jag berättar detta*

Men så här var det... Zack satt hela tiden och tittade ut på sidorna så då påpekade sambon att vi nog borde vända på honom. Han verkade vilja titta på allt... så jag sa vi kunde väl testa och visst jag måste erkänna att Zack verkar trivas bättre i vagnen. Han sitter tillbakalutad och verkar njuta av färden mer.

Så Zack kommer nog få sitta framåtvänd i sin barnvagn från och med nu. Jag känner mig besegrad. Fast samtidigt så ser jag inte det som en dygd att hålla stenhård på sina åsikter även om allt bevisar motsatsen. Man måste kunna utvecklas och därmed också ens åsikter och värderingar.

Fast oftast så vill man ju inte det. I psykologin så brukar man förklara det med att åsikter och värderingar ses ofast som en del av ens självbild och det är svårt att ändra på. Samtidigt är det också en trygghet att inte ändra på sig, för då har man ingen aning om vad andra kommer att tycka om ens nya värderingar/åsikter eller hur man kommer att bli behandlad om man helt plötsligt ändrar åsikt. Så det är nog därför jag skäms lite när jag berättar att jag ändrat min åsikt gällande framåtvänd/bakåtvänd, men samtidigt så känns det bra också... jag vill ju inte hålla benhårt på mina åsikter bara för att...
#1 - Angelica

Du är ju hur grym som helst som "vågar erkänna" att du ändrat på något som du höll hårt i förut. SPECIELLT med tanke på att detta nu är det bästa för DIN SON! =)



Min syster vände på sin grabb för att testa när han redan var fem månader. (Jag tyckte inte det var så smart) Men han blev så mycket lugnare och tryggare i vagnen efter det. Satt ju upp i vagnen vid tre månader redan! haha

Barn är ju olika och du ska inte skämmas för fem öre när du gjort något för att förbättra för din son.

#2 - Caroline

Hej! Har gått i samma tankar som du. Har varit så inställd på att sonen 8 månader inte ska åka framåt men han är som din son han lutar sig över kanten han ska titta på allt och han blir så grymt vansinnigt arg om han får ligga ner så han inte ser något så vi ska nog prova idag på våran lilla tur att ha honom framåt är ju bara att vända på vagnen igen om det är så att han inte gillar det...

#3 - sofie

Äh! Huvudsaken är att Zack är nöjd! Att erkänna att man ändrat åsikt är bevis på karaktär. Du ska vara stolt över digsjälv! :D

#4 - Sara Mia

Du gjorde rätt! Han visade ju i princip själv hur han ville ha det. Han är ju större nu och var sak har sin tid.

#5 - Saga

Sockersöt blogg :)

#6 - Fia

Jag är också en som tror stenhårt på att åka baklänges, så länge som möjligt, vilket betyder att när barnet själv signalerar att det inte är nöjt längre så är det dags! Det jag upprörs över är att en 1-6mån bebis vänds, de har inte det behovet och uttrycker det definitivt inte! Då är det något annat som är "fel" än att vagnen är åt fel håll!



Men som sagt, det bästa är vagnar som är vändbara, och inte låsta framåt, så man själv kan välja.



Zack sa ju till- så då var det dags!

#7 - Bina - everydaymolly

Jag tycker att det är viktigare att vara lyhörd för barnets signaler än att vara behård i sitt tyckande. Om du vänder honom nu kan du ju vända tillbaka honom i stora folksamlingar osv.. och om du märker att han blir stressad av alla intryck. När vi var uppe i Stockholm för ett par veckor sedan vände jag F (två år) mot mig första dagen för att se hur han reagerade på allt. Han tyckte att det var helt okej och var inte stressad det minsta ... dagen efter fick han åka framåt då det var så spännande att se allt.



Fingertoppskänsla gäller.

#8 - Kikki

Sv: Kan Du slå Dig i backen på :D



Jag var SÅ skeptisk mot att vända Paulina, men det visade sig vara det bästa för henne, och som nån skrev, Zack sa till att han var redo för det :)

#9 - Rebeccas.se

Äh, man ändrar sig flera gånger om vad gäller sina åsikter om barn allt eftersom. Vänta bara tills barn nr 2 kommer (om det blir en tvåa), då ändrar man sig ännu mer. Jag tyckte likadant som du med att åka framåtvänt, men man känner sitt barn och gör vad man tror är bäst för det.

#10 - Linda

Haha, ja även jag har sagt att jag vill ha mitt barn vänd mot mig i vagnen... men vad hände igår? Jo, vi köpte en framåtvänd vagn! ;-) Var lite skeptisk mot vagnen först just för att den bara går att ha barnet framåt... men å andra sidan, precis som Zack har även William visat allt oftare att han vill se mera när vi är ute och går.

#11 - Nina

MOdigt, klokt och bra på alla sätt att vis att kunna ändra sina åsikter.

#12 - Lena -Chokladmamman

Tror också man ska köra på vad barnet tycker och tycker det är bra att du ändrat åsikt efter vad Zack vill.

Vi kör fortfarande bakåtvänt men använder sulky när vi åker iväg med bilen och där sitter han framåtvänd. Han verkar tycka båda sätten är bra.

#13 - Anna

Det enda jag kan tycka är konstigt är att barnet "får" bestämma. Man kan ju inte alltid göra som barnet vill, hur skulle det se ut om några år då han blir större?

Bättre att lära dom från början att det är mamma & pappa som bestämmer och kanske få honom att vänja sig vid att åka bakåt?

#14 - Trulsa

Hej Bambi!

Jag läser din blogg varje dag och är själv lite sådär smådålig på att uppdatera min egen blogg...

Min dotter är en månad äldre än Zack och omedvetet/halvmedvetet så jämför jag min dotter med jämngamla barn och det är nog därför jag fastnade för din blogg från början :)

Jag tänkte bara berätta att nu när Alissa fyllde ett år så började jag tröttna på vårt stora åbäke till vagn som ioförsig är väldigt bra men som sagt, den är stor och tung. Så jag köpte en brio sitty och med det så åker även Alissa framåtvänd numera.



Jag har precis som du ganska bestämda åsikter om barn och hur de ska åka vagn. Varje gång jag ser ett barn som så uppenbart är under ett halvår sitta i en sulky frammåtvänd så känner jag ilskan bubbla i magen, och jag har sett många sådanna senaste tiden med festivaler och andra evangemang som man varit iväg på.



Alissa kommer att fortsätta sitta bakåtvänt i sin vanliga vagn som vi använder när hon ska kunna ligga ner och sova eller när vi ska köra i tyngre terräng och hon kommer att sitta framåtvänd i Brion som är lätt att ta på buss och tåg eller om man bara ska ner till affären. Jag tror dessutom att man ska lita på att barnet säger ifrån om den tycker att det är jobbigt att sitta framåt och att alla barn passar inte för alla stilar. Man ska lita på att man som mamma känner sitt barn bäst (och därmed sagt att jag kanske inte alltid har rätt att känna den här ilskan när jag ser små barn frammåt)