bambi

Valet av förskola

Eftersom Zack fyller 5 månader imorgon så är det snart dags att ställa honom i kö till förskolan! Det låter så stort! Men ködagarna börjar räknas från 6-månaders dagen så man måste nästan ha bestämt sig innan dess så att det inte blir som för min kompis.

Vi har valt ut dom 8 förskolor som ligger närmast oss och har mailat alla och frågat om vi får komma på besök. Det känns bra att vi har en månad på oss att besöka alla 8 så att vi hinner göra valet i lugn och ro. Men jag har redan en favorit och den ligger i vårt hus till och med! Dom gör heldagsutflykter två gånger i veckan, det är bara 30 barn på förskolan och så har dom två manliga förskolelärare. Så den verkar toppen! Men vi får se vad vi tycker efter vi har besökt dom.

Men det känns som om valet av förskola är så himla viktigt eftersom barnet ändå kommer att gå där i flera år! Vi vet inte riktigt när Zack kommer att börja på förskola, det beror mycket på sambons jobb. Min önskan är att han kan börja på förskola när han är runt 18 månader... fast jag fick höra av vår BVC-sköterska att det inte är någon bra ålder eftersom dom brukar vara så mammig i den åldern. Men vi får se... vi har ju absolut inte bestämt något ännu!
#1 - Jempajenny

Här i kommunen får man inte ställa sig i kö förrän tidigast 4 månader innan barnet ska börja på förskolan. Hade gärna haft möjligheten att ställa mig i kö redan nu!

#2 - Jempajenny

Jo, ibland läser vi saga men vår kära dotter vill inte gärna sitta still och mysa, utan det är full rulle tills hon "däckar". Därför har det varit så bra med badet, där hon kunnat plaska av sig.



Prasselboken är en hit!

#3 - Elin

Det där med mammigt är så olika. Skolade in min dotter när hon var drygt 18 månader och det gick hur bra som helst!

#4 - Marie

Hej!

Gud vad roligt att titta på förskolor.



Jag jobbar på förskola själv och det är så roligt när det kommer nya föräldrar och tittar på.



Lycka till och lita på magskänslan.