bambi

Var bönan planerad?

Några har undrat om bönan var planerad. Nu har jag varit urusel på att svara på kommentarer när jag har mått så illa, så jag svarar i ett inlägg istället.

Både ja och nej. Det var lite grann som sist. Förra gången så var vi lite "oförsiktiga" under två månader och vips var jag gravid. Trodde knappt att jag kunde bli gravid innan Zack (av någon konstig anledning). Men jag trodde verkligen inte att det skulle gå lika lätt denna gång. Jag tänkte att vi hade nog tur att det gick så lätt förra gången.

Så vi tänkte lite "det händer när det händer". Även denna gång så räckte det med två månader och vips så var jag gravid. Även fast hela min släkt har jättelätt att bli gravida (min syster säger att det räcker med att en karl viftar med sina kalsonger så blir hon gravid och min kusin blev gravid en vecka efter hon slutade med p-piller) så hade jag ändå i mitt huvud att det går nog inte lika lätt denna gång...

Så man kan väl säga att bönan var planerad, men jag trodde inte att bönan skulle flytta in så snart. Jag förstår verkligen att vi har tur som har så lätt för att bli gravida, vi slipper mycket orosmoment och stress som detta med att försöka att få barn kan skapa. En blogg som jag kan rekommendera är Innan du fanns om ett par som äntligen har blivit gravida efter ett antal IVF-försök.

Men nu har jag sagt att det räcker med två barn. Jag vill aldrig mer må så här dåligt. Att i flera veckor må illa är tortyr, så jag säger aldrig mer! Sambon tror inte riktigt på mig, utan tror att jag om några år kommer att ha glömt illamåendet och börja längta efter en till... jag har svårt att tro det just nu när jag ligger här i sängen och försöker skriva på datorn (det är ju assvårt att skriva på dator när man ligger ner!) och med spyhinken bredvik sängen. Det räcker väl med två underbara barn?

#1 - Linda

Jag blir också gravid väldigt lätt och jag trodde inte heller att det skulle gå så pass snabbt tills lilla syskonet skulle flytta in i min mage. ;-)



Stackare som mår så illa. Hoppas det går över snart!

#2 - H

Tycker du har jättetur.. vi försöker så smått just nu, men inte jätteallvarligt.. självklart finns tankarna att det kanske inte går, att man har käkat de där pillren i ett årtionde till ingen nytta.. men det är för tidigt att oroa sig än.. vi får se hur det går.. (lägger ingen länk till min blogg här, det är inte public att vi försöker :-) )

Kramis

#3 - Evalena

Jag mådde så illa med första barnet. Sa att ett får räcka. 10 år senare blev jag planerat gravid igen och mådde än mer illa. Lergigan Comp, ingefära, mango, armband, etc etc - inget hjälpte! Det gäller att härda ut och inse att det går över. Så småningom.

Men jag lider verkligen med dig och tro mig - jag VET vad du går igenom!

#4 - Tabby

Hmm...sa oxå något liknande och nu har jag 3 kottar :-).

Man förtränger och "glömmer" lite hur illa det var (och tur är väl det) . Att man ligger i sängen som en död sill gråtandes och inte rör en fena för då mår man värre.

Att man bannar sig själv över hur dum man är som frivilligt går igenom otaliga veckors illamående (vem vill vara magsjuk i flera veckor egentligen...ingen. Men man utsätter sig minsann för gravidillamåendet där man konstant mår illa och spyr mellan 5-15 ggr/dag....)

Jag kunde bl a inte se på tv under 3:e gravidillamåendet (allt rörde sig på skärmen ju). Försökte jag sitta vid datorn under de värsta veckorna så var det bara att springa till toan efter några få minuter (jobbigt att läsa text och scrolla). Låg mest och försökte sova bort tiden. Blä, alltså.



Brukar säga att jag hellre klämmer fram 10 ungar än är gravid ;-).



Så säg inte aldrig, för you never know ;-).



Skickar styrke-kramar. Det finns en ände på eländet. Och i slutändan är det värt det.

#5 - sofie

Jag tycker att det är så gulligt att du kallar bäbisen för "bönan". :) Det måste ni komma ihåg att skriva ner i en sån där "barnbok" (om ni nu gör sådana) för det kommer nog att vara en jätterolig sak för barnet att veta när den blivit lite äldre. Att få berätta för sina kompisar att mamma o pappa kallade en för "bönan" när hon/han låg i magen. :D

Jag tycker det är så tråkigt att du mår så dåligt. Jag hoppas innerligt att det går över snart!

mvh Sofie

#6 - Fru Evelina

haha ja du hinner nog glömma allt onda! men visst räcker två barn mer än väl!



kram och krya på dig!

ps ni har inte badkar så du kan bada ist? det gjorde jag de där hemska veckorna =)

#7 - Angelica

Hej Bambi! Kul med en lite till! Jag skulle bara vilja ta tillfället i akt och säga att ni ska tänka på att Zack fortfarande kommer att vara ganska liten när han får sitt syskon. Min första flicka för 2 1/2 år när hennes lillasyster kom och nu så här i efterhand kan jag tycka att hon var såå liten men just då kändes hon stor och fick ta lite för mkt "ansvar" för sin ålder. Jag kan ångra saker nu i efterhand så jag ville bara ge er ett litet tips. Massor med lycka till!!!

#8 - Linda R

Jag förstår hur du känner. Jag mådde själv illa redan innan jag visste att jag var gravid tills efter fölossningen. Blev sjukskriven i princip hela graviditeten och var tvungen att äta Lergigan comp för att huvudtaget kunna få i mig något. Var även inlagd på sjukhus med dropp för att "vätskas" upp. Om man glömmer illamåendet? Min plutta har blivit 5år nu och jag vågar inte bli gravid igen....så det tar tid. Kan erkänna att jag börjar känna lite bebissug igen...och ja, det räcker med dem du kommer ha, våra barn förgyller vardagen så mycket så vart och ett är tillräckligt om man känner så. Lycka till!

Linda R

#9 - Erika

Usch ja tycker så synd om dig!!! Ja vet precis hur du känner, och jag kan säga att jag INTE glömt hur d var att kräkas jämt Jämt JÄMT! Alla dofter tex som man bara inte klarade av när jag var gravid, dom sitter kvar än.Tycker inte ens om grillat kött längre som hör sommaren till. Går ja förbi nån som grillar kräks ja nästan. Ja hoppas verkligen du glömmer. Och det är klart att 2 barn räcker. Det är ju dina (era) 2 underbara barn! Jättemycket att glädjas åt och med ;) Vet du vad bebissugen jag blir när jag läser din blogg!?! JÄTTESUGEN!!! Men som sagt, glömmer aldrig illamåendet... Hoppas hoppas verkligen du blir bättre snart! Du måste ju få njuta av det här oxå! Kramar i massor :)

#10 - Honungspojkens mamma

Grattis till lilla bönan! Vad roligt för er med ett litet syskon till Zack. Men mindre roligt förstås med det där fruktansvärda illamåendet, hoppas att det minskar snart!



Kram

#11 - Jenny i Dalby

Nej jag har absolut inte glömt hur illa jag mådde, men längtan efter barnen har varit starkare, så därför har jag härdat ut tre gånger...:-) Tänkte när vi skulle "skaffa" trean att "Den här gången kanske det blir annorlunda" eftersom det gått 5 år sen jag var gravid sist och att jag inte hade en ettåring hemma att ta hand om som när jag väntade tvåan. Men så blev det ju inte, utan det blev ännu värre och jag kräktes fram till vecka 22...:-( Jag vet PRECIS hur du känner dig. Jag klarade varken av tv eller dator under den tiden, så det är beundransvärt att du orkar hålla oss uppdaterade via bloggen! Hoppas att det lättar snart!