bambi

Resmålsångest
Aaaahh... jag känner mig helt snurrig när jag tänker på detta med vår långresa kombinerad med föräldraledighet och giftermål osv osv...

Ni har kommit med en massa bra tips! Tusen tack! Ni är verkligen guldvärda! Vad har jag gjort för att förtjäna så fina och bra läsare? Jag skriver ju bara en massa dravel... ;)

Nåja, nu har sambon att val av resmål ligger på mig. Han har godkänt följande: Florida, Thailand, Nya Zeeland och Vietnam. Här kommer mina tankar om dessa resmål:

Florida: Uppvuxen i USA, som jag är, så äääälskar jag ju den amerikanska kulturen. Jag ser framför mig hur jag föräter mig på twinkies och dricker Dr.Pepper tills jag spyr. Jag kommer trivas som fisken i vattnet. Men är det kanske inte bättre att åka dit när barnen är lite större så att man kan gå på Disney World och dom minns det?

Thailand: Som många utav er nämnde så är ju Thailand ett jättebra resmål under våra vintermånader. Det är bara det att vi har redan backapackat runt i Thailand förut och sambon har varit där många gånger med sin familj. Så det känns lite "tråkigt" men samtidigt säkert. Och sambon frågade "vad vill vi få ut av denna resa egentligen?" jo, lugn och ro och en massa massa mys... vilket man verkligen får i thailand. Och vi vet ju vad vi får eftersom vi har varit där förut.

Nya Zeeland: Snacka om att jag blev sugen att åka dit efter Jennys beskrivning av landet bland kommentarerna! Regnskog, berg, glaciärer, stränder, grottor, delfiner, sälar, pingviner, albatrossar och valar... kan det bli bättre?? Men åter igen - detta är kanske en resa man bara gör en gång i livet... så då kanske det är roligare om barnen är lite större? Dessutom låter det D-Y-R-T... eller är det inte det...?

Vietnam: Har jag hört ska vara som Thailand var för några år sedan. Billigt och vänligt, men inte lika turistigt som Thailand har blivit. Men jag vet inte så mycket om landet... men det låter som ett spännande alternativ?


Så frågan är om man ska välja "trygga" Thailand eller välja något annat spännande alternativ? Brukar det inte bli ganska så bra i slutändan ändå?


P.S. Sambon och jag älskar att resa och har hunnit med några resor... ni hittar en sammanfattning av dom här.
#1 - Anna - Gravid i vecka 32

Jag tänker väl så här när jag läser ditt inlägg:

Florida: Låter helt underbart och är ett bra alternativ, som du skriver så är det kanske lite roligare för barnen när de är lite större, sedan vet jag inte hur mkt lugn och ro där är och mys?

Thailand: Vad jag har hört så gäller det att hitta små mysiga ställen då där är mkt turister nuförtiden men det är ju ett perfekt ställe för barnen med de fina stränderna och där kan ni lata er hur mkt ni vill =)

Nya Zeeland: Hade jag nog inte åkt med två små barn, det är långt att åka, har sett bilder därifrån ifrån vänner som varit där, jättefin natur men det är kanske inte det bästa för barnen som inte tycker det är så roligt? Finns nog inte så mkt för dom, detta alternativ tycker jag ska komma sist :p

Vietnam: Har jag hört ifrån en vän som ska åka dit att det är lite som thailand var förut innan där kom dit mkt turister, sedan vet jag inte hur säkert det kortet är, hur det är för barnen och för er att gifta er.



Jag skulle satsa på antingen Florida eller Thailand, dock är väl thailand lite billigare när ni ska vara borta sålänge fast florida hade nog varit roligare att gifta sig i.



Inte lätt :p

#2 - Maria

Jag tror att du tänker helt rätt när du säger att Florida är roligare när barnen är större. Jag var där i april och såg många föräldrar som var urless på sina småbarn som inte orkade med att gå och alla intryck... istället för att tänka att man kanske inte kan förvänta sig att mindre barn orkar med en heldag på Disneyland.



Thailand i all ära, tycker att du ska fundera på Malaysia också - som Thailand fast för 20 år sedan. Inte alls lika komersiellt och framförallt mer oförstört och BILLIGT! (Så du får pengar över till Mollysar, hihi) Finns många små öar att resa mellan, eller hus/bungalows att hyra superbilligt.



Sedan är det ju lite tricky det här med att gifta sig utomlands; det är inte alla länder det är giltigt att gifta sig i. Du kanske inte kan registrera ert äktenskap när ni kommer hem. Jag och min man gifte oss i Svenska Kyrkan i New York, och det var en hel del papperskrångel men ändå helt ok. Vi hade funderat på många olika länder innan vi fastnade för USA. Hör gärna av dig om du vill veta mer! :)



Kram Maria

#3 - Alfva

Jag skulle nog valt Thailand av dina alter nativitet med så små barn, MEN vill gärna tipsa om två billigare och enligt mig charmigare alternativ.

Malaysia och Filippinerna.

Båda länderna är Thailand innan turismen slog till, vänliga människor, billigt prisläge och härliga stränder!

#4 - FLOOSAN

Oj vilken tripp ni tänkt och göra önskar er all lycka på färden

#5 - Emma

Vietnam är ett utmärkt ställe för bröllopsresa vi var där föra året. Det stämmer bra att det är som thailand för ca 10-15 år sen men åt det posetiva hållet.



Jag är lite tveksam till hur barnvänligt det är när det gäller aktiviteter, mycket(nöstan allt) handlar om kriget som var, så inte mycket aktiviteter för så små barn som era är mer än sola och bada och shopping så klart. Men det är det billigaste landet i asien att åka till och jag rekomenderar både hu ci min city (saigon) och Phan thiet som en kombinationsresa med några nätter i varje stad.



Maila gärna om du vill ha mer tips eller info.

#6 - caroline

Åh, svårt val.... Jag är gift med en nya zeeländare och besöker landet ofta, senast var i dec/jan i år. Det är en lång resa på ca 48 h, dörr till dörr, men det har aldrig varit några problem med våra tjejer. De är nu 6 och 4.5 år och detta var tredje gången vi åkte ner med dem.



NZ är otroligt fint och har allt men som du säger så kanske detta är en resa ni gör en gång och då kanske det är bättre att vänta tills barnen är 8-10 år så de också kan minnas resan.



NZ är ett land där man reser runt för att se så mycket som möjligt och det kanske inte blir "lugn och ro" med två små barn så jag skulle nog säga Thailand/Malaysia/vietnam.... USA är ju också bättre för lite äldre barn fast man kan ju resa fler ggr... :-)



Kolla gärna in min blogg, finns mycket från vår resa där..

#7 - e

Röstar på Vietnam, får ni tråkigt reser ni lätt till både Kambodja och Laos därifrån, plus att ni har nära till Thailand om ni vill. Gillar Kambodja och framförallt Laos bäst. Rena drömmen, även om man får se saker som är tunga att bara med. Malaysia kan jag också slå ett slag för, då mest mersing med öarna runt omkring (de klassiska robinssonoarna), samt perhentian islands, som är helt grymma vad gäller vattenliv. Mött familjer på alla ställen, tror inte att barn är ngt problem.