bambi

Plus och minus med syskonvagnen

Sofie - Radhusmamman
 undrade vad jag tyckte om vår Phil & Ted vagn:

Vi är verkligen supernöjda med vår Phil & Ted vagn. Jag hade ju supersvårt att bestämma mig för vilken syskonvagn vi skulle välja och jag velade fram och tillbaka... och var inte riktigt helt säker när vi väl hade köpt den heller. Men nu när vi har använt den i 7 veckor så kan jag säga att jag är supernöjd!

Plus:
+ Den är så smal, till och med smalare än vår gamla vanliga vagn.
+ Leah sover så bra i den, hon liksom gungas fram och tillbaka till sömns där nere.
+ Den är så lätt och lättkörd. Inte alls tung, inte ens med båda barnen i den.
+ Zack tycker att det är jätteroligt att sitta så högt upp och klättrar glatt upp och sätter sig i vagnen.

Minus:
- Bromsen är sjukt trög att få i och ur. Jag måste böja mig ner för att lossa på bromsen, men den börjar bli bättre.
- Jag blir lite nervös att folk ska råka slå till Leah med sin väska/påse på bussen eftersom dom missar att det ligger en liten bebis där nere (dock har detta aldrig hänt och det är kanske inte så stor risk för det egentligen).
- Det kan bli rätt så varmt där nere för Leah för att hon ligger så skyddad, men ibland är det ju bra, som när det blåser (och så bor vi ju i kalla Sverige).

Jag tycker faktiskt inte att det gör så mycket att Leah ser mig upp och ner för oftast så sover hon ändå i vagnen. Det var lite svårt att få i och ur Leah i början tills man lärde sig hur man skulle göra (alltså utan att lyfta ur hela mjukliften). Jag har hört från andra att barnet kan börja sitta där under från 4 månaders ålder utan problem.

Den är relativt lätt att fälla ihop, men vi måste ta loss bakhjulen för att få in den i bagageluckan. Regnskyddet är bra och solskyddet också.

Sen så såg jag en tjej som hade monterat sitdelarna så att barnen satt med ansikterna mot varandra. Jag trodde inte att det gick?!? Jag försökte titta hur hon hade gjort med hon gick så snabbt, men jag är rätt så säker på att det också var en Phil & Ted Sport hon hade...
#1 - Milo

Vi hade en Phil&Ted sport förut, fungerade jättebra så länge vår minsta var liten, men när hon blev runt 8 månader så satt hon mest där bakom och försökte kika ut och hon såg ju inte så mycket. Sen tyckte jag den var dålig under vintern, då jag bor uppe i Norrbotten med tonvis med snö och snöblåst, fanns ju ingen fotsack till vagnen!

#2 - TAbby

Kan ej varit en P&T som var monterad så, men det finns en vagn som är väldigt lik P&T där det faktiskt går att göra som du sa.

#3 - L I N N

cool bloggdesign . är det din katt som visas längst ner på bloggdesignen ?

#4 - Anonym

Finns visst någon som börjat tillverka speciella adapterar till p&t så att man kan ha barnen vända mot varandra.Jag har oxå en p&,mina barn är 3,5 och 9månader, jag är jättenöjd med min vagn

#5 - Mimmi

Det finns nån som tillverkar adaptrar till sporten och dashen, kolla P&T-tråden på Familjeliv.

Själv har jag beställt en Vibe som kommer i veckan, hoppas jag också blir nöjd.

#6 - Sofie - Radhusmamman

Tack för genomgången :)

Kul att höra att du är nöjd med vagnen. Jag är som sagt mindre nöjd men ser den som en tillfällig lösning tills storebror klarar av ståbräda.