bambi

Om sponsring på bloggen
Jag har på kort tid fått flera frågor om sponsringen på bloggen. Så jag tänkte samla dom i ett inlägg och skriva lite kort om sponsringen.

pernilla
om Dagens Zack:
guapo!!!

du en fraga, far du alla klader du gor reklam for eller koper du dem och gillar dem sa mkt att du vill att alla andra ocksa koper dem?
Sv: Jag skriver alltid ut tydligt att det är sponsring när det är sponsrade produkter/kläder, om det inte står något så är det saker jag själv har köpt och rekommenderar.

sofie om Dagens post...:
Åh, det är rätt att du som är "dålig" får skojiga paket på posten! :) Det är aldrig fel med små överraskningar - jag är nyfiken på vad som fanns inuti!
Säg mig, hur kommer det sig att du får sponsringar från företag? :) Man ser ibland på olika bloggar hur de fått sponsring men jag har aldrig fattat hur det går till.
Kram!
Sv: Jag har fått sponsring ett tag nu (har ju bloggat i 2½ år). Jag minns inte exakt hur det började. Men i början var det mest jag som tog kontakt med webbutiker som jag gillade och presenterade mig och bloggen och frågade om dom var intresserade av att sponsra mig i utbyte mot länkning och lite "reklam" på bloggen.

Sen så har det blivit mer och mer att webbutiker kontaktar mig och frågar om jag vill prova en produkt. Jag är alltid noga med att båda parter är nöjda med överenskommelsen och många sponsorer har återkommit många gånger, vilket känns kul. 

Jag får också fler och fler inbjudningar till events där man får goodiebags, etc. T.ex. igår så damp det ner en från Lush. Tyvärr så brukar jag behöva tacka nej till dessa inbjudningar.



Marre om Vecka 43 - #390A 4 continent x-stitch dress:
Hej,,,hoppas det är bättre med dig och bönan:) En fråga,,,får du behålla plaggen som du recenserar?:)

ha det bra!


Sv: Ja, jag brukar alltid få behålla det jag recenserar. Men precis som med alla andra inkomster jag får via bloggen så måste jag skatta för dom!


Några tips om du vill skaffa sponsorer till din blogg:
  • Presentera dig och din blogg. Det kan vara bra att berätta hur många unika besökare du har per dag, hur länge du har bloggat och vad du brukar blogga om.
  • Det kan även vara bra att berätta vilken sorts läsarkrets du har, är det t.ex. mammor som är intresserade av barnkläder eller är det läsare som är ute efter sminktips?
  • Om du har haft någon sponsor tidigare så kan du berätta om du det gick. T.ex. hur många besökare till deras webbutik det genererade, hur mycket deras försäljning ökade, osv.
  • Försök att hålla lite kontakt med dina sponsorer och visa intresse även efter sponsringen så återkommer dom nog gärna.
  • Var alltid artig och "kräv" inte produkter. Jag har fått höra att många bloggare mailar webbutiker och kräver dyra klädesplagg, nåt sånt skulle jag aldrig göra!
#1 - Nina

Tack för bra tips. Kanske kan vara nått för framtiden.

#2 - sofie

Tack du! Vad snällt, nu fick jag verkligen mer koll :)

Kram

#3 - Anonym

hej, du det var ju helt perfekt, svar pa min fraga och sana jag hade velat stalla! credit till dig och en intressant blogg. krya pa dig nu. kram

#4 - Kaffehörnan

Hejsan ett trevligt inlägg

Jag har någrar som sponsrar med vinster till tävlingar. De är enormt kul, då får jag nåt trevligt på min blogg jag kan dela med mig till läsarna samt den som sponsrar blir lite mer cred

kram från mig

#5 - Anonym

heej!

hur blir man sponsrad och gör tävlingar eller tjänar pengar?:)

#6 - Pauline Emma Emelie

Hej!

Fin blogg!

Kan vi sponsra dig? Gå in på vår blogg och komentera vad du känner om sponsringen! Tack <3

#7 - CAMILLA - vikt+mode

Väldigt bra info! är själv sugen på att hitta sponsorer :)

#8 - Athena

Jag har fått napp med ett stort företag som kanske kan tänka sig
sponsra min blogg... Deras fråga "vid annonsering vad tänker du dig som ersättning?"

Mitt problem... Jag har ingen aning om hur det här med sponsorer fungerar!
vad ska jag begära för ersättning för de ska få ha annonser på min blogg ??

Och nästa fråga.. Hur fungerar det med betalning ? Hur fungerar det med skatt och så ?

Som sagt... Jag har verkligen ingen aning! Så skulle uppskatta hjälp snabbt som ögat!
Maila mig med svar är du snäll ! [email protected]