bambi

Jag har blivit kallad till rättegång...


Jag vet inte om ni minns... men i juli i år var det ju en konstig människa som fick för sig att kasta ut sin tv igenom sitt fönster. Tv:n landade på vår bil och skadade den en hel del. Det blev bucklor och höger framlykta är helt nertryckt (men den fungerar, men vet inte om den skulle gå igenom en besiktning).

Eftersom vi inte har någon försäkring på bilen (förutom den obligatoriska trafikförsäkringen förstås) så fick vi inte ut något på någon försäkring. Vi har ingen försäkring eftersom vi har fått bilen gratis av min pappa och vi kände att vi knappt hade råd att ha bil... ännu mindre en dyr försäkring (den är ju rätt så dyr när man bor i stockholms innerstad). Nu skulle vi kanske ha råd med försäkring när vi båda jobbar, men tidigare har vi i allafall känt att vi inte har haft råd...

Nåja, detta har gjort att vi har behövt kräva tv-mannen på pengar (istället för ett försäkringsbolag). Vi har fått en offert från en verkstad vad det skulle kosta att laga skadorna. 17449 kronor ska det kosta enligt dom. Vi har inte lagat bilen ännu eftersom vi inte har några 17449 kronor extra undanstoppade någonstans.

Så nu har jag blivit kallad till rättegång! Jag har aldrig varit på en rättegång tidigare, så det ska nästan bli lite spännande. Ännu mer spännande ska bli att se om vi får några pengar överhuvudtaget! Jag hoppas på det! För vi skulle verkligen behöva laga den... Lite läskigt är dock att träffa på tv-mannen, eftersom jag vet inte vem han är eller hur han ser ut...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra under rättegången (eftersom jag inte såg när det skedde så känns det inte som om jag har så mycket att säga). Kanske snyfta lite och säga att jag är en fattig, gravid, småbarnsmamma som inte har råd att laga bilen..? ;)

I början av januari ska jag dit, så då får ni veta hur det har gått!
#1 - Therese - Eira min ögonsten - Jultävlingar i bloggen!

Vad spännande! Hoppas det går vägen och att ni iaf får en del av pengarna! Det är ju som sagt inte billigt att ha bil..



#2 - A

En fråga bara i all välmening. Kostar inte alla dess Odd Molly kläder en bra slant? Så sååå fattig kan du inte vara. En undran bara.



Ha en trevlig kväll!

#3 - ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥

A: Ingen fara, jag får den frågan då och då. ;)



Jag brukar nästan alltid köpa nya Mollysar för pengar som jag har fått när jag har sålt gamla Mollysar på Tradera. Senast så sålde jag av ganska mycket och fick ihop över 4000 kronor, som jag har köpt lite nya Mollysar för lite då och då. (Vet inte om du minns att jag sålde min jättefina isblåa kofta från en tidig kollektion, den fick jag mycket för!)



Men också så brukar mina bloggpengar gå till Mollysar... men det är inga stora summor. Och så blir jag sponsrade med en del Mollysar...



Men nu när vi båda jobbar (sambon har ju nyligen fått jobb efter 5 års studier) så har vi det bättre ekonomiskt. Men vi har absolut inte hunnit få ihop någon buffert på 17500 kr!

#4 - Anette

Måste få fråga om ni är nöjda med er brio sing?

Funderar på att köpa en

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥

Anette: Ja, vi är jättenöjda. Den är mycket lättkörd och perfekt stadsvagn. Mycket lätt att fälla ihop också. Tycker verkligen att den är jättebra!!



Det enda negativa jag kan komma på att jag önskar att man kunde sätta upp sittdelen lite mer i ryggen, känns ibland som om Zack halvligger. Men det kan man nog egentligen fixa med en kudde bakom ryggen... men lite synd att behöva det. Men som jag skrev i början så tycker jag att den är jättebra annars!

#6 - Martina

Oj, vad intressant och spännande! Hur det egentligen går till vid rättegångar får man aldrig veta om man själv inte upplever den, så det ska bli intressant att läsa om det i januari! :)

#7 - Anna

Jag har varit med på en rättegång som vittne men jag vittnade genom telefonen då rättegången hölls i Luleå å jag bor i sthlm. Bra dum kände jag mg när jag skulle avlägga eden (Heter det så??) och isället för att repetera efter kvinnan så sa jag bara JA! hade ingen aning om att jag skulle säga det. Dumma Anna. :)

#8 - Nina

Oj spännande, lycka till ; )

#9 - Anonym

hmm...funderar då hur nt tänker när ni talar om att kanske skaffa städerska om ni inte har så mkt pengar? kanske de pengarna istället ska gå till att fixa en försäkring på bilen....?

#10 - ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥

Anonym: Jo, nu så skulle vi nog ha råd att ha en halvförsäkring på bilen. Men nu skedde ju den här skadan för länge sen... så det är ju inget att göra åt nu.



Sen vet jag inte om det är värt att betala en massa på en försäkring för en bil som inte värd så mycket. Då skulle nog städhjälp ge oss mycket mer...